Doğu Guta’da yaşam her şeye rağmen devam ediyor

Doğu Guta’da yaşam her şeye rağmen devam ediyor

Esed rejiminin ve destekçilerinin 4 yıldır kuşatma altında tuttuğu Doğu Guta’da insanlar, zorlu yaşam şartlara rağmen hayata tutunuyor- Bölgeden gelen görüntülerde, enkaza dönmüş binaların yanı başında sohbet eden insanlar ve su kuyuları başında eğlenen ç

ŞAM/ANKARA (AA) – Beşşar Esed rejiminin ve destekçilerinin kuşatması altında bulunan Şam'ın Doğu Guta bölgesinde insanlar günlük hayatlarına zorlu şartlarda devam ediyor.

Suriye'nin başkenti Şam’ın en önemli yerlerinden biri Doğu Guta bölgesindeki yaklaşık 500 bin kişi, Esed rejiminin 4 yıldır sürdürdüğü kuşatmaya rağmen hayatlarını sürdürmeye çalışıyor.

Esed rejimi ve destekçisi yabancı terörist gruplarının ablukası altındaki bölgeye, giriş yasağından dolayı hiçbir insani yardım ulaştırılamıyor.

- Büyük yıkım var

Savaş öncesinde sosyal ve ticari anlamda oldukça hareketli bölge olan Doğu Guta, bombardımanlar nedeniyle büyük yıkıma uğradı. Nüfusun büyük bir bölümü evlerini ve iş yerlerini kaybetti.

Ablukadan dolayı muhaliflerin kontrolündeki Doğu Guta'daki yaşam şartları daha da olumsuzlaşırken, bölgedeki ticari merkezlerin faaliyetleri de neredeyse durmuş durumda.

Abluka kaynaklı akaryakıt sıkıntısı, bölgedeki insanların hayatını zorlaştıran bir diğer unsur. İnsanlar akaryakıt alabilmek için bölgedeki seyyar satıcılara gitmek zorunda kalıyor.

Bölge halkı için oldukça önemli ekmek fırınları, elektriklerin sürekli kesilmesi ve akaryakıt fiyatlarının yüksek olması sebebiyle oldukça sınırlı hizmet verebiliyor. İnsanlar ekmek ihtiyacını karşılamak için odun ateşiyle pişirilen eski fırınlara gitmek zorunda kalıyor.

- Hijyenik olmayan su kuyuları

Bereketli topraklarıyla bilinen bölgedeki manav dükkanlarında yeşil soğan, bakla ve kabak gibi birkaç mevsim sebzesi hariç bir şey bulmak neredeyse imkansız.

Doğu Guta'dan yaşanan en büyük sıkıntılardan biri de suların abluka sebebiyle sürekli kesik olması. İnsanlar su ihtiyacını karşılamak için hijyenik olmayan su kuyularına giderek suyu plastik kaplarla evlerine taşıyor.

Bölgeden gelen görüntüler, su kuyularının başında toplanan çocukların her şeye rağmen suyla oynamanın mutluluğunu yaşadığını gösteriyor.

Neredeyse her sokakta rejim bombardımanlarında enkaza dönüşen bir binanın yer aldığı Doğu Guta'da insanlar, sohbetleri bu binaların yanı başında yapıyor.

Savaşın yıkıcı izlerini yoğun şekilde taşıyan Doğu Guta'da insanlar, zorlu şartlara rağmen hayatlarını sürdürmeye devam ediyor.






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :