"Doğu Ekspresinde Cinayet" Sirkeci Garı'nda gösterildi

"Doğu Ekspresinde Cinayet" Sirkeci Garı'nda gösterildi

İstanbul Film Festivali Direktörü Ayan:- "Bu filme özel olarak Sirkeci Garı'nı seçtik. Kitabı okuyanlar ve önceki filmi izleyenler de bilir, Sirkeci Garı hem hikayenin başladığı yerdir hem de Doğu Ekspresi'nin bir zamanlar kalkış noktasıydı"

İSTANBUL (AA) - Dünyaca ünlü yazar Agatha Christie'nin romanından uyarlanan ve hikayesi İstanbul'da başlayan "Doğu Ekspresinde Cinayet" filminin özel gösterimi, Sirkeci Garı'nda yapıldı.

İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan, filmin "İKSV Galaları" kapsamında gösterildiğini belirterek, "Bu filme özel olarak Sirkeci Garı'nı seçtik. Kitabı okuyanlar ve önceki filmi izleyenler de bilir, Sirkeci Garı hem hikayenin başladığı yerdir hem de Doğu Ekspresi'nin bir zamanlar kalkış noktasıydı. Buradan Paris'e giden bir ekspres olduğu için burada yapmak istedik." dedi.

Sirkeci Garı'nda bu tür etkinliklerin pek yapılmadığına işaret eden Ayan, "Hem bu tarihi yerde olmaktan hem de bu filmi daha Türkiye'de vizyona girmeden, dünyayla aynı anda seyirciye göstermekten çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Ayan, filmin çok güzel olduğunu ve Christie'nin romanına oldukça sadık kalındığının altını çizerek, "Kenneth Branagh yönetmenliğini yaptığı bu film güzel ve seyirlik bir film olmuş. Hatta bugün de filmin Londra'da Box Office'in ilk sırasına yerleştiğini gördük." diye konuştu.

Polisiye edebiyatın önemli isimlerinden Christie'nin aynı adlı romanından 83 yıl sonra beyaz perdeye aktarılan filmde, yönetmen koltuğuna oturan Kenneth Branagh ayrıca dedektif "Hercule Poirot" karakterini de canlandırdı.

Michael Green'in senaryolaştırdığı yapımda, Branagh'ın yanı sıra ünlü oyuncular Penelope Cruz, Judi Dench, Johnny Depp, Willem Dafoe, Josh Gad, Derek Jacobi, Leslie Odom Jr., Michelle Pfeiffer ve Daisy Ridley rol aldı.

Şimdiye kadar en ustaca geliştirilmiş hikayelerden biri olarak düşünülen roman, yayınlanmasından yıllar sonra dahi, okuyucuların beğenisini kazanmaya devam ediyor.

Christie'nin, klasik gizemi, zengin çizilmiş karakterleri, lüks bir yolcu treni, gergin sahneler ve keskin diyaloglarla süslenen eserinde, özel dedektif Poirot, zengin bir iş adamının kış mevsiminde batı yönünde giden bir trende öldürülmesinin ardından, yolcularının hangisinin katil olduğunu ortaya çıkarmak için, katil tekrar saldırmadan önce elinden geleni yapmaya çalışması anlatılıyor.

İlk durağı İstanbul olan Doğu Ekspresi'ni kitabının ismi olarak seçen yazar Christie'nin, İstanbul'daki Pera Palace Hotel'deki 411 numaralı odada romanı kaleme aldığı iddia ediliyor.

Film, 10 Kasım'da vizyona girecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :