Doğu Anadolu'da soğuk hava

Doğu Anadolu'da soğuk hava

Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Kars ve Ağrı'da 15 derece ölçüldü

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklıkları Kars ve Ağrı'da sıfırın altında 15 derece ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu geçmesi, buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar değişik yönlerden hafif, zaman zaman güneybatıdan orta kuvvette esecek.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Tunceli'de 1, sıfırın altında olmak üzere Kars ve Ağrı'da 15, Ardahan'da 12, Erzurum'da 11, Iğdır'da 4 ve Erzincan'da 2 derece ölçüldü.

Günün beklenen en yüksek sıcaklığı ise Iğdır ve Tunceli'de 12, Erzincan'da 11, Erzurum'da 2, Kars'ta 1, sıfırın altında olmak üzere Ardahan ve Ağrı'da 1 derece olacak.

Kent merkezlerinde kar kalınlıkları Erzurum'da 24, Ardahan'da 14, Ağrı'da 10 ve Kars'ta 5 santimetreye olarak kayıtlara geçti.

Yetkililer, buzlanma ve don ile dik ve eğimli yamaçlarda çığ tehlikesine karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :