Doğu Anadolu'da kış

Doğu Anadolu'da kış

Bölgede en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 26 derece ile Ardahan'da kaydedildi- Erzincan'da 60, Erzurum'da 48 ve Tunceli'de de 21 köy yolu ulaşıma kapalı

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu'da Bölgesi'nde bu gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 26 derece ile Ardahan'da ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın sabah saatlerinde az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin edildiği bildirildi.

Kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus hadisesi beklenen bölgede, gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan'da sıfırın altında 26, Ağrı'da sıfırın altında 23, Erzurum'da sıfırın altında 19, Erzincan'da sıfırın altında 14, Kars'ta sıfırın altında 12, ve Iğdır'da da sıfırın altında 1 olarak gerçekleşti.

Gün içerisinde beklenen en yüksek hava sıcaklığının ise Erzurum'da sıfırın altında 6, Kars'ta sıfırın altında 5, Ağrı'da sıfırın altında 4, Ardahan'da sıfırın altında 3, Erzincan'da sıfırın altında 2 ve Iğdır'da da 5 derece olması tahmin ediliyor.

Şehir merkezlerindeki kar kalınlıkları ise Erzurum'da 36, Ağrı'da 73, Kars'ta 32, Ardahan'da 20 ve Erzincan'da ise 8 santimetre olarak ölçüldü.

Kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları da Erzurum Palandöken'de 184, Erzurum Konaklı'da 160, Sarıkamış Bayraktepe'de 140 ve Erzincan Ergan'da ise 104 santimetre olduğu belirtildi.

Bölgede kar yağışının durmasına karşın Erzincan'da 60, Erzurum'da 48 ve Tunceli'de de 21 köy yolu halen ulaşıma kapalı bulunuyor.

Yetkililer, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yerlerin yağan yeni karla beraber çığ tehlikesi oluşturduğunu belirterek, gece ve sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :