Doğu Anadolu'da kış

Doğu Anadolu'da kış

Bölgede, hızı saatte 40-70 kilometre arasında değişecek kuvvetli rüzgar bekleniyor

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Erzurum, Erzincan ve Iğdır'da sağanak, karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olacak.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Doğu Anadolu'da havanın parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor.

Yağışların gece saatlerinden itibaren Erzincan geneli ile Erzurum'un güney ve batı ilçelerinde genellikle yağmur ve sağanak şeklinde etkisini göstereceği tahmin ediliyor.

Iğdır'da ise yer yer gök gürültülü sağanak, gece saatlerinden itibaren ise karla karışık yağmur, yükseklerin de kar şeklinde olması öngörülüyor.

Sıcaklıkların mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde seyretmesi beklenen bölgede, rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden orta şiddette eseceği, öğle saatlerinden itibaren de hızı 40-70 kilometreyi bulacak kuvvetli rüzgarın etkili olacağı kaydedildi.

Gece en düşük hava sıcaklığı Tunceli ve Erzincan'da 7, Iğdır'da 4, Erzurum'da 1, Kars'ta sıfır, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 1, Ardahan'da 2 derece kaydedildi.

Günün en yüksek sıcaklıkları ise Iğdır'da 17, Tunceli ve Erzincan'da 14, Ağrı'da 10, Kars'ta 9, Erzurum'da 8 ve Ardahan'da 7 derece olacak.

Ardahan merkezde kar kalınlığı 2 santimetre ölçüldü.

Bölgedeki kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları ise şöyle:

"Sarıkamış'ta 62, Palandöken'de 75, Yalnızçam'da 26 santimetre."

Erzincan'da etkili olan kar ve tipi nedeniyle 20 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi ve karayolları ekipleri, kapalı köy yolların ulaşıma açılması için karla mücadele çalışmalarına devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :