Doğu Anadolu'da kış

Doğu Anadolu'da kış

Bölgede en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 20 dereceyle Ağrı'da ölçüldü

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 20 dereceyle Ağrı'da kaydedildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu geçmesi, sabah saatlerinden itibaren Ardahan'da, akşam saatlerinden itibaren ise Erzurum ve Kars'ta aralıklı kar yağışlı olması bekleniyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar kuzey ve kuzeybatı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette ve öğle saatlerinde Ardahan'ın kuzeyinde kuvvetlice esecek.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 20, Kars'ta 13, Ardahan ve Erzurum'da 10, Iğdır'da 4, Tunceli'de 3 ve Erzincan'da 1 derece ölçüldü.

Günün beklenen en yüksek sıcaklığının ise Tunceli'de 8, Iğdır'da 7, Erzincan'da 5, Kars ve Ardahan'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 1 ve Ağrı'da 3 derece olması tahmin ediliyor.

Kent merkezlerinde kar kalınlıkları ise Erzurum'da 25, Ardahan'da 18, Ağrı ve Kars'ta 10 santimetreye ulaştı.

Yetkililer, öğle saatlerinden itibaren Ardahan'ın kuzeyinde zaman zaman etkili kar yağışı ve yer yer kuvvetli olması beklenen rüzgar ile birlikte meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma ve tipi gibi olumsuzluklar ile bölge genelinde buzlanma ve don ile pus beklendiğinden vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

- Ardahan'da Türk Telekom aracı mahsur kaldı

Kentte yoğun kar yağışı ve tipinin etkili olduğu Bülbülan Yaylası'nda arıza gidermeye çalışan 4 kişilik Türk Telekom ekibi, araçlarına ait paletli kar aracının paletinin fırlaması sonucu alanda mahsur kaldı.

Jandarmadan yardım isteyen ekibin imdadına Afet ve Acil Durum (AFAD) ekibi yetişti.

Zor arazi koşullarında araçla alana çıkan AFAD ekibi, Telekom ekibini kurtardı. Telekom çalışanların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :