Doğu Anadolu'da kış

Doğu Anadolu'da kış

Erzurum, Kars, Erzincan, Ağrı ve Tunceli'de kar ve tipi nedeniyle 65 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor- Bölgeye bağlı illerde dün ulaşım sağlanamayan 201 yerleşim yerinden 136'sı ulaşıma açıldı

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu'daki kar ve tipi nedeniyle Erzurum, Kars, Erzincan, Ağrı ve Tunceli'de 65 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Bölgede bir süredir aralıklarla etkisini sürdüren kar ve tipi dolayısıyla Erzurum'da kırsal kesimde yer alan ve yolu kapanan 13 mahalleye ulaşım sağlanamıyor.

Kapalı yolların açılması için Erzurum Büyükşehir Belediyesinde görevli personel ve araçlarla karla mücadele çalışması yapılıyor. Ekipler, kent genelindeki diğer mahalle yollarında da buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yürütüyor.

Kars'ta ise kar yağışı ve tipi yüzünden 10 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Bölgede bir süredir etkili olup yüksek kesimlerde zaman zaman tipiye dönüşen ve özellikle gece saatlerinde yoğunlaşan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Kentteki kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçelerden Arpaçay'da 2, Kağızman'da 7, Sarıkamış'ta ise 1 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Yolların açılması için İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü görevlileri karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Sarıkamış ilçesinde gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışının ardından kar kalınlığı ilçede 90, Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki ikinci etap pistlerde 125 santimetre olarak ölçüldü.

Beyaza bürünen ilçede vatandaşlar, ev ve iş yerlerinin önünde biriken karları temizledi. Belediye ve karayolları ekipleri de cadde ve sokaklarda kar küreme çalışması başlattı.

İlçede soğuk hava nedeniyle arıza yapan bir otomobili çeken at arabası ilginç görüntü oluşturdu.

Bölgede aynı sebeple Erzincan'da 30, Tunceli'de 10 ve Ağrı'da 2 köy yolunda ulaşım gerçekleştirilemiyor.

Bölgeye bağlı illerde dün ulaşım sağlanamayan 201 yerleşim yerinden 136 'sı ulaşıma açıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :