Doğu Anadolu'da kış

Doğu Anadolu'da kış

Bazı illerde kar yağışı ve karla karışık yağmur beklenen bölgede, 85 köy ve mahalle yolunda ulaşım sağlanamıyor- Meteoroloji, bölgedeki eğimli alanlarda oluşabilecek çığa karşı uyardı

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı kesimlerde kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde bugün havanın parçalı çok bulutlu, Erzurum, Erzincan, Kars ve Ağrı çevrelerinin aralıklı kar yağışlı, Erzincan'da ise yer yer karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmeyen bölgede, rüzgarın değişik yönlerden hafif, Iğdır'da batılı yönlerden orta, akşam saatlerinden sonra Erzincan'da da doğulu yönlerden yer yer kuvvetli eseceği öngörülüyor.

Gece bölge genelinde ölçülen en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 16, Kars'ta 15, Ağrı'da 14, Erzurum'da 10, Iğdır'da 4 ve Erzincan'da da 1 derece ölçüldü.

Yetkililer, bölge genelinde buzlanma, don olayı, yer yer sis ve pus, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde ise çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmasını istedi.

Erzurum merkezde soğuk havanın da etkisiyle çatılarda buz sarkıtları oluşurken, süs havuzları buz tuttu.

Bazı vatandaşlar ise araçlarını soğuktan donmaması için battaniye ve poşetlerle kapatarak korumaya çalıştı.

- Bölgede 85 köy yolu kapalı

Bölge genelinde aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle Erzincan'da 30, Erzurum'da 25, Tunceli'de 18, Ağrı'da 9 ve Kars'ta da 3 olmak üzere 85 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Karla mücadele çalışması yürüten ekipler, söz konusu yolları ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :