Doğu Anadolu'da kış

Doğu Anadolu'da kış

Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de olumsuz hava koşulları nedeniyle 991 yerleşim birimiyle ulaşım sağlanamıyor

VAN (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar ve tipi yüzünden 991 yerleşim birimiyle ulaşım sağlanamıyor.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, il genelinde 75 mahalle ve 113 mezra yolunun kar nedeniyle kapandığı, ekiplerin kapalı yolları tekrar ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, bölgede havanın çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçmesi tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarında düşüş beklenirken, bölgede buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

- Van-Bahçesaray yolu açıldı

Bölgede etkili olan kar nedeniyle kapanan Van-Bahçesaray karayolunun Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yoğun çalışması sonucu tekrar hizmete açıldığı öğrenildi.

Bitlis-Mutki-Meydan-Geyikpınar karayolunun 38 ile 51. kilometreleri arasında dün çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapandığını aktaran yetkililer, karla mücadele ekiplerinin yoldaki çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü vurguladı.

- Uçak seferleri iptal edildi

Kar yağışı ve tipi Van'da hava ulaşımını da etkiledi. Ferit Melen Havalimanından İstanbul, Ankara ve Adana'ya yapılacak uçak seferleri iptal edildi.

AnadoluJet'in Ankara ile İstanbul Sabiha Gökçen, Pegasus'un Adana ve THY'nin İstanbul Atatürk Havalimanına yapılacak seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılamadı.

- Muradiye Şelalesi buz tuttu

Muradiye ilçesindeki Bendimahi Çayı'nda yılın her döneminde büründüğü farklı güzelliklerle dikkati çeken Muradiye Şelalesi buz tuttu.

Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan şelale, kışın buzla kaplanıp Pamukkale'deki travertenleri andıran görüntüsüyle de görenleri adeta büyülüyor. Yaklaşık 20 metre yükseklikten akan şelalenin buzla kaplı görüntüsü, seyrine doyum olmayan görüntü oluşturuyor. Gökyüzünün eşsiz maviliği ve bembeyaz kar örtüsü altında şelale, fotoğraf sanatçılarının da ilgi odağı oluyor.

- Bitlis

Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, yaptığı açıklamada, merkez ve ilçelere bağlı 343 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.

Kapanan yollarda karla mücadele çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Kurtkan, acil durumlar için ekiplerin hazır bekletildiğini dile getirdi.

- Muş

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür de kentte etkili olan olumsuz hava yüzünden 340 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu bildirdi.

Yentür, ekiplerin çalışmalarına devam ettiğini ve kısa sürede ulaşıma kapalı olan köy yollarının açılacağını kaydetti.

- Hakkari

Hakkari'de de kar yağışı nedeniyle 27 köy ve 93 mezra yolu kapandı.

Yetkililer, köy ve mezra yollarının yeniden ulaşıma açılması için karla mücadele ekiplerinin yoğun bir çalışma yürüttüğünü bildirdi.

İl merkezinde de belediye ekipleri ana yollarda çalışmalarını sürdürürken, esnaf da kaldırımlarda biriken karları küreklerle temizleyip iş makinelerine yardımcı oldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :