Doğu Anadolu'da kış

Doğu Anadolu'da kış

Doğu Anadolu'daki 7 ilde, bir haftada, 2 bin 942 köy ve mahalle yolu ulaşıma açıldı- Bölgedeki 5 ilde kar yağışı nedeniyle 83 köy ve mahalle yoluna ise halen ulaşım sağlanamıyor

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 7 ilde, bir haftada, kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan 2 bin 942 köy ve mahalle yolu ulaşıma açıldı.

Bölgede genelinde, geçen hafta salı günü başlayan kar yağışı ve tipinin ardından ulaşıma kapanan çok sayıda yol, karayolları belediyeler ve il özel idaresi ekipleri tarafından yol açma çalışmaları devam ediyor.

Geçen hafta bölgeyi etkisi altına alan ve 3 gün aralıksız yağan kar dolayısıyla 7 ilde 3 bin 25 köy ve mahalle yolu kapandı.

Bu yolların açılması için Karayolları, İl Özel İdaresi ve belediye ekiplerince kar ve tipiye rağmen kar küreme ve tuzlama çalışmaları yapıldı.

Çalışmalar sonucu, bir haftada Erzurum'da bin 423, Ağrı'da 430, Erzincan'da 349, Kars'ta 252, Tunceli'de 222 köy ve mahalle yolu ulaşıma açıldı. 7 ilde yapılan karla mücadele çalışması kapsamında toplam 2 bin 942 köy ve mahalle yolu açıldı.

Iğdır ve Ardahan'daki kapalı tüm yolların açıldığı bölgede, Erzincan'da 27, Tunceli'de 24, Erzurum'da 23, Ağrı'da 6 ve Kars'ta 3 köy ve mahalleye ise ulaşım halen sağlanamıyor.

Ekiplerin söz konusu yolları açma çalışmalarının yanı sıra bölgede kar küreme ve tuzlama çalışması devam ediyor.

Karayolları yetkilileri, bölgede soğuk havanın da etkili olduğuna işaret ederek, sürücüleri özellikle yollardaki gizli buzlanmalara karşı uyardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :