Doğu Anadolu'da kış

Doğu Anadolu'da kış

Bölgedeki 5 ilde 325 köy ve mahalle yolunda ulaşım sağlanamıyor

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 5 ilde toplam 325 köy ve mahalle yolunda ulaşım sağlanamadığı belirtildi.

Bölge genelinde etkisini aralıklarla sürdüren kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 107, Tunceli ve Erzincan'da 94'er, Ağrı'da 20 ve Kars'ta 10 köy yolu ulaşama kapalı bulunuyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, 5 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle ilk gün bin 500 mahalle yolunun ulaşıma kapandığı ifade edildi.

Büyükşehir Belediye ekiplerinin aralıksız çalışmalarıyla kentte bin 393 mahalle yolunun ulaşıma açıldığı vurgulanan açıklamada, halen kapalı olan 107 mahalle yolunun ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada, ekiplerin şehir merkezinde de kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını yürüttüğü bildirildi.

Ağrı'da ise kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan 179 köy yolundan 159'ünün açıldığı belirtildi.

Kar kalınlığının 75 santimetreye ulaştığı Ağrı'da kalan 20 köy yolunun açılması amacıyla İl Özel İdaresine bağlı 67 iş makinesi ve 8 ayrı ekip, karla mücadele çalışmasını sürdürüyor.

Erzincan'da da kar yüzünden kapanan 374 köy yolundan 280'ini ulaşıma açan İl Özel İdaresi ekipleri, kalan 94 köy yolunu açmak için çalışıyor.

Kentte karla mücadele çalışmalarını, İl Özel İdaresine bağlı 42 ekip, 12 greyder, 3 dozer, 4 bıçaklı kamyon, 6 kanal kazıcı, 7 kepçe ve 10 taşıyıcı pikap ile yürütüyor.

Kepçe operatörü Mehmet Akpınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresi olarak köy yollarında karla mücadele çalışması yaptıklarını söyledi.

Hasta ve acil durumlar ile taşımalı okul olan köy yollarına öncelik verdiklerini belirten Akpınar, "Gece gündüz çalışıyoruz. Hasta olduğu zaman kendimizi riske atarak bu mücadeleyi yapıyoruz. Köylülerimize ve vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz." dedi.

İş makinesi operatörü Rıdvan Köse de tipinin çalışmalarını güçleştirdiğini dile getirerek, "Tipi olduğu zaman işimiz zorlaşıyor. Tipi olunca genellikle yollar kapanıyor." diye konuştu.

Tunceli ve Kars'ta da kapalı yolların ulaşıma açılması için Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri aralıksız karla mücadele çalışması yapıyor.


Doğu Anadolu'da kış

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :