Doğu Anadolu'da kar yağışı ve tipi

Doğu Anadolu'da kar yağışı ve tipi

Doğu Anadolu'da, kar ve tipi nedeniyle 7 ilde toplam 2 bin 496 köy ve mahalle ile ulaşım sağlanamıyor- Kars'ın Sarıkamış ilçesinde üç gündür aralıklarla devam kar yağışı yüzünden ilçe merkezinde kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu'da kar yağışı ve tipi nedeniyle 2 bin 496 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Bölgede, salı günü öğle saatlerinde başlayıp dün etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Erzurum'da bin 60 mahalle yolu, Ağrı'da 529, Erzincan'da 315, Tunceli'de 194, Kars'ta 193, Ardahan'da 133 ve Iğdır'da 72 köy yolu kapandı.

Olumsuz hava koşulları sebebiyle karayolları, belediye ve il özel idare ekiplerince kapalı yolların açılması için kar küreme ve tuzlama çalışması devam ediyor.

Belediye ve il özel idaresi ekipleri, şehir merkezlerindeki ana arterler başta olmak üzere cadde ve sokakların ulaşıma kapanmaması için çalışma gerçekleştiriyor.

Bazı vatandaşlar karla kaplı araçlarını, bazıları da ev ve işyerleri önünde biriken karları temizlemeye çalıştı.

Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde de hayatı olumsuz etkiledi.

İlçede zaman zaman tipiye dönüşen kar nedeniyle ulaşımın aksadığı Doğubayazıt-Gürbulak ve Doğubayazıt-Iğdır karayolunda ekipler, kar küreme ve tuzlama çalışması başlattı.

Güvenlik güçleri, İran-Ağrı Karayolu'nun Doğubayazıt çıkışından Gürbulak Sınır Kapısı'na kadar olan kısımında sürücüleri zincir takmaları konusunda uyardı.

- Çocukların kar keyfi

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde de üç gündür aralıklarla devam kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı.

Kaymakamlık kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime 2 gün süreyle ara verildiğini açıkladı.

Bu açıklamanın ardından cadde ve sokaklara çıkan öğrenciler, kayak, kızak, bidon ve plastik gibi malzemelerle kayarak gönüllerince eğlendi.

Çocuklar, yalnızca gündüz değil gece de Türk bayraklarıyla sokak lambalarının ışığında, Ortaokul Caddesi'nde toplanarak karın keyfini çıkardı.



Doğu Anadolu'da kar yağışı ve tipi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :