Doğu Anadolu'da 3 ilde kar yağışı etkisini sürdürecek

Doğu Anadolu'da 3 ilde kar yağışı etkisini sürdürecek

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerden Erzurum, Kars ve Ardahan'da kar yağışı etkisini sürdürecek.Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan...

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerden Erzurum, Kars ve Ardahan'da kar yağışı etkisini sürdürecek.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Erzurum, Kars ve Ardahan'da halen kar yağışının etkili olduğu bölgenin genelinde hava, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı olacak.

Yağışlar Erzurum, Kars ve Ardahan'da yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde düşecek. Ağrı ve Iğdır'da ise öğle saatlerinde yer yer kuvvetli yağmur bekleniyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında seyredeceği bölgede rüzgar, güney ve güneybatıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum ve Kars'ta sıfır, Ardahan'da 1, Ağrı'da 2, Erzincan'da 5 ve Iğdır'da 11 derece ölçüldü.

Gün içinde en yüksek hava sıcaklığının Iğdır'da 16, Erzincan'da 9, Ağrı'da 8, Kars'ta 5 ve Ardahan ile Erzurum'da 4 derece olacağı tahmin ediliyor.

Kayak merkezlerinde kar kalınlıkları ise Sarıkamış'ta 67, Konaklı'da 100, Palandöken'de 128 ve Ergan'da 180 santimetre kaydedildi.

Özellikle yüksek kesimlerde kar erimeleriyle oluşabilecek su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin dikkatli ve tedbirli davranması gerekiyor.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :