Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki kar yağışı etkisini sürdürecek

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki kar yağışı etkisini sürdürecek

Bölge genelinde aralıklı olarak yağacak kar, Erzurum ve Erzincan'da ise kuvvetli olacak - Kent merkezlerinden Erzurum'da kar kalınlığı 24, Ağrı'da 23, Ardahan'da 22 santimetreye ulaştı

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde bir süredir aralıklarla yağan kar etkisini sürdürecek.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bir süredir kar yağışının etkili olduğu bölge genelinde bugün de hava çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçecek.

Bölgede aralıklı olarak etkisini sürdüren kar yağışı Erzurum ve Erzincan çevrelerinde akşam saatlerine kadar yoğun şekilde etkili olacak.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede rüzgar güney ve güneybatı yönlerden hafif, yer yer orta kuvvetli esecek.

Bölgede en düşük hava sıcaklığı Tunceli'de sıfır, sıfırın altında olmak üzere Iğdır ve Erzincan'da 1, Ağrı ve Erzurum'da 4, Kars ve Ardahan'da 5 derece kaydedildi.

Günün beklenen en yüksek sıcaklığının Iğdır'da 7, Tunceli'de 3, Erzincan'da 2, Ağrı ve Erzurum'da 1, sıfırın altında olmak üzere Kars ve Ardahan'da 2 derece olması öngörülüyor.

Kent merkezlerindeki kar kalınlıkları ise Erzurum'da 24, Ağrı'da 23, Ardahan'da 22, Kars'ta 11 ve Erzincan'da 4 santimetre ölçüldü.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :