Doğu Anadolu Bölgesi'nde kış

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kış

Bölgede en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 25 dereceyle Kars'ta ölçüldü- Ardahan'da soğuklar nedeniyle kırağı oluştu

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 25 dereceyle Kars'ta kaydedildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın az bulutlu, zaman zaman çok bulutlu geçmesi ve Ardahan'da akşam saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 25, Ağrı ve Ardahan'da 19, Erzurum'da 13, Erzincan'da 6, Tunceli'de 2 ve Iğdır'da sıfır derece olarak ölçüldü.

Günün beklenen en yüksek sıcaklığının ise Tunceli'de 8, Erzincan'da 6, Iğdır'da 1, sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 2, Ardahan'da 4, Kars'ta 5 ve Ağrı'da 6 derece olması tahmin ediliyor.

Kent merkezlerinde kar kalınlıkları ise Erzurum'da 25, Ardahan'da 17, Ağrı ve Kars'ta 10 santimetreye ulaştı.

Yetkililer, buzlanma ve don ile dik ve eğimli yamaçlarda çığ tehlikesine karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

- Ardahan'da soğuk hava

Ardahan'da kar yağışı olmazken, dondurucu soğuklar etkili oluyor.

Kent merkezinde özellikle soğuklar nedeniyle kırağı oluştu. Kırağı ve yoğun pus nedeniyle ağaçlar ve araçlar beyaza bürünürken erken saatte dışarı çıkmak isteyenler zor anlar yaşadı.

Bu arada işlerine gitmek üzere dışarı çıkan birçok vatandaşın kaş ve kirpikleri de dondu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :