Doğu Anadolu Bölgesi'nde kış

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kış

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Erzurum'da 430, Tunceli'de 241, Erzincan'da 162, Ağrı'da 51, Kars'ta 40, Ardahan'da 24 ve Iğdır'da 16 olmak üzere toplam 964 köy ve kırsal kesimdeki mahalle yolunda ulaşım sağlanamıyor

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ile olumsuz hava koşulları nedeniyle 964 köy ve kırsal kesimdeki mahalle yoluna ulaşım sağlanamıyor.

Bölge genelinde 3 gündür aralıklarla etkili olan kar yağışı ve yer yer etkili olan tipi yaşamı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 430 kırsal kesimdeki mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Kentte, Karayolları ve Büyükşehir Belediyesine bağlı karla mücadele ekipleri kapalı yolları ulaşıma açmak için çalışmalarına devam ediyor.

Ekipler, yollarda ve kaldırımlarda kar küreme ile tuzlama çalışması da yürütüyor.

Olumsuz hava koşulları yüzünden Erzincan'da da kent merkezine bağlı 8, ilçelerden Çayırlı'da 11, İliç'te 9, Kemah'ta 6, Kemaliye'de 25, Otlukbeli'de 3, Refahiye'de 60, Tercan'da 30 ve Üzümlü'de 10 olmak üzere toplam 162 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor.

Erzincan İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için 22 ekiple çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Iğdır'da da dün akşam saatlerinden itibaren etkilini artıran kar yağışı ve sis, kentin yüksek kesimlerde hayatı olumsuz etkiledi.

Kar yağışı nedeniyle 16 köy yolunun ulaşıma kapandığı Iğdır'da, köylerine ulaşmaya çalışan araç sürücüleri zor anlar yaşadı.

Tuzluca ilçesine bağlı Ekerek köyü sakinlerinden Turan Sadak, "Kar yağışına alışığız, memnunuz. Karın yağmasını bekliyoruz, kar yağmadığı zaman canımız sıkılıyor." dedi.

Tunceli'de de kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı.

İl Özel İdaresinden edinilen bilgiye göre, etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle kent merkezinde 42, ilçelerden Pülümür'de 41, Ovacık'ta 32, Hozat'ta 21, Mazgirt'te 51, Çemişgezek'te 6, Nazımiye'de 21 ve Pertek'te 27 olmak üzere toplam 241 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı 8 karla mücadele ekibi il merkezi ve 7 ilçede karla mücadele çalışması yapıyor.

Kar kalınlığının bir metreyi aştığı Ovacık, Hozat, Nazımiye ve Pülümür ilçelerinde ekiplerin çalışmalarını sis ve tipinin güçleştirdiği öğrenildi.

Bölge genelindeki diğer illerden ise Ağrı'da 51, Kars'ta 40 ve Ardahan'da da 24 köy yolunda kar ve tipi yüzünden ulaşım sağlanamıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kış

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :