Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı devam edecek

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı devam edecek

Bir süredir bölgede etkisini sürdüren kar Erzurum ve Erzincan'da yoğun şekilde görülecek

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde bir süredir aralıklarla yağan kar yağışı Erzurum ve Erzincan'da yoğun şekilde etkili olacak.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bir süredir kar yağışının etkili olduğu bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bölgedeki kar yağışı, Erzincan ve Erzurum çevrelerinde akşam saatlerine kadar yoğun şekilde devam edecek.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede rüzgar güney ve güneydoğu yönlerinden hafif, yer yer orta kuvvette esecek.

Bölgede en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 2, Tunceli'de sıfır, sıfırın altında olmak üzere Ardahan ve Kars'ta 4, Ağrı'da 3, Erzurum ve Erzincan'da 1 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek sıcaklığı ise Iğdır'da 5, Tunceli'de 4, Erzincan'da 3, Ağrı'da 1, Erzurum'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 3 ve Ardahan'da 1 derece olacak.

Kent merkezindeki kar kalınlıkları ise Erzurum'da 30, Ardahan'da 20, Ağrı'da 18, Kars'ta 9 ve Erzincan'da 4 santimetre olarak ölçüldü.

Yetkililer, buzlanma ve don olayına karşı vatandaşlar ve sürücülerin, dik ve eğimli yamaçlardaki çığ tehlikesine karşı da doğada yürüyüşe çıkanların tedbirli olması gerektiği uyarısında bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :