Doğu Anadolu Bölgesi için meteorolojik uyarı

Doğu Anadolu Bölgesi için meteorolojik uyarı

Erzurum, Kars, Iğdır, Erzincan, Ağrı ve Ardahan'da cuma gününe kadar havanın aralıklarla yağışlı, yağışların yer yer etkili sağanak şeklinde görülmesi bekleniyor

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde Erzurum, Kars, Iğdır, Erzincan, Ağrı ve Ardahan'da hafta içi aralıklı yağış görülmesi, yağışların yer yer etkili olmasının beklendiği bildirildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölgenin genelinde bugün havanın çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü yağışlı geçeceği, yağışların öğle saatlerinde Erzurum, Kars ve güney kesimleri ile Ağrı'nın genelinde yer yer etkili olması bekleniyor.

Yağışlı havanın etkisinin cuma gününe kadar sürmesinin beklendiği bölgede, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi, rüzgarın ise güney ve güneybatıdan orta, zaman zaman orta kuvvette olması tahmin ediliyor.

Bölge illerinde gün içerisinde en yüksek hava sıcaklıklarının Erzurum'da 12, Ardahan'da 14, Ağrı'da 16, Erzincan'da 18, Iğdır'da 21 ve Kars'ta ise 13 olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :