Doğu Akdeniz'deki sismik araştırma faaliyetleri

Doğu Akdeniz'deki sismik araştırma faaliyetleri

Türk Deniz Kuvvetleri gemileri, Doğu Akdeniz'de sismik araştırma faaliyetleri yürüten Barbaros Hayrettin Paşa Araştırma Gemisine refakat ederek çalışmaların etkin bir şekilde yürütülmesini sağlıyor

ANKARA (AA) - Türk Deniz Kuvvetleri gemileri, Doğu Akdeniz'de sismik araştırma faaliyetleri yürüten Barbaros Hayrettin Paşa Araştırma Gemisine refakat ve koruma görevine devam ediyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, Doğu Akdeniz'de Türkiye tarafından ilan edilen Güzelyurt-3B sahasında Barbaros Hayrettin Paşa Araştırma Gemisi ile araştırma faaliyetlerinin sürdürüldüğü belirtildi.

Araştırma gemisiyle bölgenin iki ve üç boyutlu sismik haritaları çıkartılarak petrol ve doğalgaz kaynaklarının arandığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türk Deniz Kuvvetleri gemileri, Barbaros Hayrettin Paşa Araştırma Gemisine refakat ve koruma görevi icra ederek araştırma gemisinin faaliyetlerini etkin bir şekilde yürütmesini sağlamaktadır. Türk Deniz Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti'nin 'Mavi Vatan'daki hak ve menfaatlerinin korunması faaliyetlerine aynı kararlılıkla devam edecektir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :