Doğu Akdeniz'de "Odak Harekatı"

Doğu Akdeniz'de "Odak Harekatı"

NATO'nun Doğu Akdeniz'deki "Deniz Muhafızı Harekatı" kapsamında İtalya, Türkiye ve Yunanistan deniz kuvvetlerinden unsurların katılımıyla "Odak Harekatı" gerçekleştiriliyor

ANKARA (AA) - NATO'nun deniz güvenliğine, küresel barış ve istikrara katkı sağlamak amacıyla Doğu Akdeniz'de yürüttüğü "Deniz Muhafızı Harekatı" kapsamında İtalya, Türkiye ve Yunanistan deniz kuvvetlerinden unsurların katılımıyla "Odak Harekatı" gerçekleştiriliyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, Türk Deniz Kuvvetlerinden 2'nci Muhrip Filotillası Komodoru Deniz Kurmay Albay M. Emre Sezenler'in taktik kontrolünde 4 Şubat'ta başlayan harekat, deniz güvenliğini tesis etmek amacıyla bir deniz görev grubunun sorumluluk sahası içerisinde denizde durumsal farkındalık sağlamak, deniz alanındaki tehditleri caydırmak ve azaltmaya yönelik faaliyetlerini içeriyor.

Harekatın hazırlıkları kapsamında, İtalya Deniz Kuvvetlerinden ITS AVIERE (F-583) ve Yunanistan Deniz Kuvvetlerinden HS NAVARINON (F-461) Aksaz/Marmaris limanını ziyaret etti.

Katılımcılara, Aksaz Deniz Üssünde konuşlu Çok Uluslu Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi (MARSEC COE) ve Deniz Muhafızı Harekatına ilişkin brifingler verildi, harekata ilişkin hazırlıklar gözden geçirildi.

Liman ziyaretinin ardından, TCG GAZİANTEP, HS NAVARINON ve ITS AVIERE tarafından "Odak Harekatı"na yönelik seyir faaliyetlerine başlandı.

Harekat, 19 Şubat'ta sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :