Doğaseverlere Müjde: Sansarak Kanyonu Tabiat Parkı Oluyor
İznik Belediyesi, Sansarak Kanyonu’nu 20 yıllığına kiraladı. 98 hektarlık dev alan "Tabiat Parkı" ilan edilerek doğa turizmine açılıyor.
Bursa’nın saklı cennetlerinden biri olan Sansarak Kanyonu, artık emin ellerde. Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluğundaki kanyonun işletme hakkı, yapılan ihale sonucu 20 yıllığına İznik Belediyesi’ne devredildi.
Resmi imzalar, Bursa Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Nacettin Doğan ile İznik Şefi Hilal Yıldız’ın, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta’yı ziyaretinde atıldı.
98 Hektarlık Dev Tabiat Parkı Geliyor
Yapılan sözleşmeyle birlikte 98 hektarlık devasa bir alan, Sansarak Kanyonu Tabiat Parkı olarak tescillendi. Doğaseverlerin uğrak noktası olması beklenen parkta, doğanın yapısını bozmayacak birçok yeni alan inşa edilecek.
Kanyona yapılacak yenilikler şunlar:
Kamp ve çadır alanları
Piknik masaları ve barbekü alanları
Büfe ve temel ihtiyaç noktaları
Yöresel ürün satış alanları
Bu sayede hem bölge halkı ürettiği doğal ürünleri satarak gelir elde edecek hem de turistler konforlu bir doğa tatili yapabilecek.
"Doğal Dokuyu Koruyarak Turizme Kazandıracağız"
İmzaların ardından konuşan İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, bu gelişmenin ilçe için çok kıymetli olduğunu belirtti. Başkan Usta, doğayı koruma sözü vererek şunları söyledi:
"Önceliğimiz, Sansarak Kanyonu'nun doğal yapısını koruyarak gelecek nesillere aktarmaktır. 98 hektarlık bu alanı çevreye duyarlı bir anlayışla doğa turizmine kazandıracağız. Vatandaşlarımızın doğayla iç içe vakit geçirebileceği modern düzenlemeleri hayata geçireceğiz. Bu süreçte emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ediyor, projenin İznik’imize hayırlı olmasını diliyorum."
Kaynak:
