Doğankent Belediyesi GES kuruyor

Doğankent Belediyesi GES kuruyor

YOZGAT (AA) - Sorgun’un Doğankent Belediyesi kendi elektrik ihtiyacını karşılamak üzere Güneş Enerji Sistemi (GES) kuruyor.Doğankent Belediye Başkanı...

YOZGAT (AA) - Sorgun’un Doğankent Belediyesi kendi elektrik ihtiyacını karşılamak üzere Güneş Enerji Sistemi (GES) kuruyor.

Doğankent Belediye Başkanı Doğan Sungur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 milyon 301 bin liraya mal olacak olan sistem ile üretilecek olan enerjinin Çamlıbel Elektriğe satılacağını belirtti.

Dünyada sürekli olarak artış gösteren enerji ihtiyacını karşılamak için mevcut olan kaynakların yetersiz kalması sonucunda bu tür yenilenebilir enerjilerin öneminin daha da arttığını anlatan Sungur, şöyle konuştu:

"Artık insanlar çevrenin zarar görmesini engellemek, meydana gelen zararı en aza indirmek, küresel ısınmayla baş edebilmek için yenilenebilir enerjilere yönelmişlerdir. Biz de bu nedenle GES'e geçmeye karar verdik. Hazırladığımız proje çerçevesinde çalışmalara hız verdik. Şu anda paneller takılmaya başlandı. 15 güne kadar çalışmalar sona erecek ve projemiz hayata geçecek."

Sungur, ürettikleri elektrik enerjisini Çamlıbel Elektrik Dağıtım Şirketine satarak, belediyeye de gelir elde edeceklerini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :