Doğanhisar'da okuma yazma seferberliği kurul toplantısı

Doğanhisar'da okuma yazma seferberliği kurul toplantısı

KONYA (AA) - Konya'nın Doğanhisar ilçesinde, okuma yazma seferberliği kurul toplantısı gerçekleştirildi.Doğanhisar Kaymakamı Abdulkerem Abbasoğlu, toplantıda...

KONYA (AA) - Konya'nın Doğanhisar ilçesinde, okuma yazma seferberliği kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Doğanhisar Kaymakamı Abdulkerem Abbasoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan hanımefendi tarafından yurt genelinde başlatılan okuma yazma seferberliği çerçevesinde, Doğanhisar'da da okuma yazma bilmeyen kimsenin kalmaması için gece gündüz çalışacaklarını söyledi.

Toplantıda, yürütülecek çalışmalarla ilgili olarak işbirliği bölümü yapılarak tüm kurumların sorumlulukları belirlendi.

Kaymakam Abbasoğlu, öncelikle kurul üyelerinin okuma yazma bilmeyen anne, baba, yakın akrabalarının kurslara zorunlu olarak kaydettirilmesi talimatını verirken, ilçe genelinde başarı oranının yüksek olması için öncelik olarak kendi çevrelerinin katılımının sağlanmasının önemine dikkat çekti.

Abbasoğlu, ilçe merkezinde KOMEK kurs merkezi ile de bu konuda koordineli olarak çalışacaklarını belirterek, yeteri kadar öğretmen görevlendirilip, işin sıkı takipçisi olacaklarını vurguladı.

Abbasoğlu, açılacak okuma yazma kurslarının şimdiden ilçeye hayırlar getirmesi dileğinde bulundu.

Toplantıya, ilçe belediye başkanı Abdullah Koç, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları, okul müdürleri de katıldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :