Doğancı Barajı tel örgüyle korunacak

Doğancı Barajı tel örgüyle korunacak

Bursa'nın içme suyu ihtiyacının karşılandığı baraj tel örgülerle koruma altına alındı

BURSA (AA) - Bursa’nın içme suyu ihtiyacının karşılandığı Doğancı Barajı'nın etrafı tel örgülerle çevrildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Doğancı Barajı'nı çevreleyen yaklaşık 7 kilometrelik güzergahın tel örgülerle koruma altına alınmasıyla baraj kenarında yapılması muhtemel pikniklerin önüne geçilerek çevre kirliliğinin engellenmesi hedefleniyor.

BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Bursa'nın dünyanın en temiz ve sağlıklı sularından birini tükettiği gerçeği bilimsel raporlarla da kanıtlanan Doğancı ve Nilüfer içme suyu havzalarının, haftanın 7 günü 24 saat aralıksız gözetim altında tutulduğunu belirtti. BUSKİ güvenlik ekiplerinin mobil denetimlerinin yanı sıra uydu görüntüleriyle de denetlenen içme suyu havzalarında adeta kuş uçurtulmadığını aktaran Çetinavcı, koruma yöntemleri kapsamında barajın etrafının tel örgülerle çevrildiğini ifade etti.

Tel örgü uygulamasıyla havzaların temizliğinin korunmasındaki kararlılıklarını bir kez daha gösterdiklerini bildiren Çetinavcı, şunları kaydetti:

"BUSKİ olarak temizliği bilimsel raporlarla da kanıtlanan Türkiye'nin en temiz içme suyu havzasını korumanın kararlılığındayız. Bu, bizim için bir görev olmasının yanında, yaşadığımız şehri torunlarımızdan ödünç aldığımız anlayışının da vicdani sorumluluğudur."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :