Doğan Güney'in 'Odacılar' çetesi çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Batman merkezli 8 ilde gerçekleştirilen "Mahzen-30" operasyonlarıyla "Odacılar" olarak bilinen Organize Suç Örgütü'nü çökertildiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen "Mahzen-30" operasyonlarında önemli bir başarı elde edildiğini duyurdu. Operasyonlar neticesinde, "Odacılar" olarak bilinen Organize Suç Örgütü'nün çökertildiğini belirten Bakan Yerlikaya, elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı örgütün yöneticilerinden Yonca Onat dahil olmak üzere 34 şüphelinin yakalandığını ifade etti.

Bakan Yerlikaya, açıklamasında, "Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız devam edecek" dedi.

Operasyonlar hakkında detayları paylaşan Bakan Yerlikaya, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının desteğiyle gerçekleştirilen çalışmaların sonuç verdiğini belirtti. Operasyonlar, Batman merkezli olarak Adana, Aydın, Mersin, Hakkâri, Van, Mardin ve İzmir'de eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Operasyonlar sonucunda, örgüt üyelerinin "bilişim sistemlerini kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık" suçunu örgütlü olarak işlediği ortaya çıktı. Örgütün, sosyal medya üzerinden sahte kiralık Bungalov ev ilanları vererek dolandırıcılık yaptığı ve toplam 18 bin 635 vatandaşı mağdur ettiği tespit edildi. Ayrıca, suçtan elde edilen mal varlıklarının aklanması kapsamında 34 milyon 530 bin TL değerinde işlem hacmine sahip olan 1.283 banka hesabına el konuldu.

Operasyonlar sırasında, ruhsatsız tabanca, çok sayıda cep telefonu, sim kart, banka ve kredi kartı ile dijital materyallere el konulduğu bildirildi.

Bakan Yerlikaya, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonları gerçekleştiren Jandarma birimlerini tebrik ederek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" ifadeleriyle operasyonun başarısını vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.