Doğan Cüceloğlu'nun ani ölümüyle ilgili yeni detaylar! Soruşturma başlatıldı

Doğan Cüceloğlu'nun ani ölümüyle ilgili yeni detaylar! Soruşturma başlatıldı

Ünlü yazar Doğan Cüceloğlu'nun evinde ölü bulunması sevenlerini üzerken ölüm nedeni merak konusu oldu. İlk belirlemelere göre ayağı takılıp başının üzerine düştüğü tespit edilen 83 yaşındaki Cüceloğlu'nun ölümü nedeniyle soruşturma başlatıldı

Ünlü psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu, İstanbul'daki evinde ölü bulunması haberi ülke gündemine bomba gibi düştü. İlk belirlemelere göre düşme sonucu öldüğü belirtilen 83 yaşındaki Cüceloğlu'nun ölümü nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Alışveriş yapmak üzere dışarı çıkan Cüceloğlu'nun eşi, eve döndüğünde Doğan Cüceloğlu'nu hareketsiz halde buldu. Eşinin haber vermesi üzerine eve sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Cüceloğlu'nun hayatını kaybettiğini belirledi. Bunun üzerine polis ve savcılık ekipleri evde incelemelerde bulundu.

Haberin duyulmasının ardından Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da eve gelerek olayla ilgili bilgi aldı.

Savcılık incelemesinin ardından Cüceloğlu'nun cenazesi Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Savcı ve adli tıp yetkilileri incelemelerinin ardından evden ayrıldı.

Cüceloğlu'nun kesin ölüm nedeni Adli Tıp incelemesinden sonra belli olacak.

83 yaşındaki Doğan Cüceloğlu'nun, bir süre önce anjiyo olduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Cüceloğlu bugün Beşiktaş Akatlar'daki evinde yürürken ayağının takılması sonucu başının üzerine düştü. Evdeki görevli durumu sağlık ekiplerine haber verdi.

Eve gelen sağlık ekipleri Cüceloğlu'nun hayatını kaybettiğini tespit etti. Haberi alan Cüceoğlu'nun kızı da eve geldi. Cüceoğlu'nun oğlunun yurtdışında olduğu öğrenildi.

Cüceoğlu'nun evinde adli tabip, savcı ve polis ekipleri incelemelerde bulundu.

Bakan Koca: Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Annen yok, kimsen yok.” Ünlü psikoloğumuz Doğan Cüceloğlu annesinin ölümünü anlatırken bu cümleyi kullanırdı. Bugün, hayatına dokunduğu insanları üzecek bir haber aldık: Hocamız aramızdan ayrıldı. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum'' ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum: Ruhu şad olsun

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ""Annen yok, kimsen yok." Cümlesiyle anne özlemini gönül diliyle seslendiren, psikoloji alanında çok kıymetli çalışmalara ve eserlere imza atan Doğan Cüceloğlu'na Allah'tan rahmet diliyorum. Mekânı cennet, ruhu şâd olsun." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Usta: Cüceloğlu’nun vefatı bizleri derinden üzdü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, sosyal medya hesabından "Eğitim, psikoloji ve iletişim dallarında uzmanlığıyla tarihe geçen Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu’nun vefatı bizleri derinden üzdü. Merhum hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabrı cemiller diliyorum. Mekanı cennet olsun" paylaşımında bulundu.

Konya Milletvekili Etyemez: Bilim camiamızın başı sağlolsun

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, "Annen yok, kimsen yok." Hepimizin gönlünde özel bir yeri olan değerli psikolog Doğan Cüceloğlu’na Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, yakınlarına ve tüm bilim camiamıza başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konya Milletvekili Sorgun: Mekanı cennet olsun

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, "Unutma, ölüm en güçlü öğretmendir." Dâr-ı bekâya irtihal eyleyen kıymetli bilim insanımız Doğan Cüceloğlu’na Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Desteğinle ışık oldun

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Canım abim, hocam, bana, öğretmenlerime ve yetiştirdiğin binlerce öğrenciye desteğinle ışık oldun. Mütevazılığınla, yaşam sevincinle, eserlerinle bize büyük miras bıraktın ama ben seni çok özleyeceğim. Türkiye'nin başı sağ olsun." sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

Ömer Çelik: Hep iyiliğe çağırdığına şahidiz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından, ''Gerçek insan olma yolunun yolcusu ve dervişi gibi yaşadı Doğan Cüceloğlu. İnsan olma yolculuğunda hep iyiliğe çağırdığına şahidiz. Allah rahmet eylesin.'' paylaşımında bulundu.

İletişim Başkanı Altun: Mekanı cennet olsun

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ''Maarif, iletişim ve psikoloji alanlarının duayeni Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu’nun ani ölümü hepimizi derinden sarstı. Merhum hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.'' dedi.

İbrahim Kalın: Gözyaşlarıyla anlattığı annesinin yanına gitti

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ''Güzel insan, değerli hoca, velut düşünür ve yazar Doğan Cüceloğlu Hakk’ın rahmetine kavuştu. Ölümünü, ruhunun gözyaşlarıyla anlattığı annesinin yanına gitti. Mekanı cennet olsun.'' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'dan başsağlığı mesajı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 83 yaşında İstanbul'da vefat eden psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu için başsağlığı mesajı yayımladı.

Ersoy, Twitter'dan yayımladığı mesajında, "Ülkemizin kıymetli bilim insanlarından psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu'na Allah'tan rahmet diliyorum. Kederli ailesi ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun." ifadesini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının sosyal medya hesaplarından Prof. Dr. Cüceloğlu'nun vefatı nedeniyle yapılan paylaşımda da "Bilimsel makaleleri, kitapları ve verdiği eşsiz seminerlerle Türk halkının gönlünde özel bir yer edinen değerli psikolog Doğan Cüceloğlu'nun vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz." ifadesine yer verildi.

TBMM Başkanı Şentop'tan başsağlığı mesajı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 83 yaşında İstanbul'da vefat eden psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu için taziye mesajı yayımladı.

Şentop, Twitter'daki mesajında, "Kitaplarından ve etkili konuşmalarından her zaman istifade ettiğimiz kıymetli hocamız Doğan Cüceloğlu vefat etti. Eserleriyle hepimiz için faydalı olmaya devam edecektir. Allah rahmet etsin." ifadesine yer verdi.

Doğan Cüceloğlu'nun öz geçmişi

Psikolog ve yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, iletişim psikolojisi ve kişisel gelişim alanında yazdığı eserleri, çalışmaları ve verdiği seminerlerle hatırlanıyor.

Mersin'in Silifke ilçesinde 11 çocuklu bir ailenin son çocuğu olarak 1938'de dünyaya gelen Cüceloğlu, 10 yaşındayken annesini kaybetti.

Silifke'de ortaokulu tamamladıktan sonra subay olan ağabeylerinin yanında Ankara ve Kırklareli'nde eğitimine devam eden Cüceloğlu, Kırklareli Lisesinden mezun oldu.

Lise öğretmeni Cahit Okurer'in yönlendirmesiyle İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü'ne kaydolan Cüceloğlu, mezun olduktan sonra ABD'de Illinois Üniversitesinde doktora yaptı.

Doktora yaparken yine doktora öğrencisi olan Kaliforniya'da doğmuş büyümüş Emily ile tanışan ve evlenen Cüceloğlu'nun 11 yıl süren evliliğinden Ayşen, Elif ve Timur adlarında 3 çocuğu oldu.

Kendi tabiriyle "Silifke'de büyürken çevresinde gördüğü evlilik, koca ve baba modelleriyle Kaliforniya'da büyümüş feminist bir Amerikalı kıza kocalık yapmaya çalışan" Cüceloğlu, çocuklarından ayrı yaşadığı 4 yılın ardından yaşadığı değişim sürecinde ilk kitabı "İnsan İnsana"yı kaleme aldı.

Hacettepe Üniversitesi iӀe Boğaziçi Üniversitesinde çalışan iletişim psikolojisi uzmanı, Fulbright bursuyla Berkeley'deki Kaliforniya Üniversitesinde ziyaretçi öğretim üyesi olarak bir sene görev aldı.

Prof. Dr. Cüceloğlu, 1980-1996 yılları arasında ABD'nin Fullerton şehrindeki California Eyalet Üniversitesinde görev yaptı.

Amerika'daki görevinden emekli olup ayrıldıktan sonra Türkiye'de kitap yazmaya devam eden usta yazar, konferanslar ve seminerler verdi, televizyon programlarına katıldı.

Yazdığı çok sayıda kitap bulunan Cüceloğlu, 1996'dan bu yana Türkiye'de öğrencilere, öğretmenlere, ebeveynlere ve iş adamlarına yönelik seminer, konferans ve atölye çalışmaları düzenledi.

Kitapları da çok sayıda baskısıyla okuyucuya ulaşan usta yazarın "gözyaşı ve kahkaha dolu hayat öyküsünü" anlattığı söyleşilerden Canan Dila tarafından hazırlanan "İnsanı Ararken" adlı çalışma da ilgi gördü.

Kişisel gelişim kitapları ve bilimsel makalelerinde Türk insanının düşünce, duygu ve davranışlarını inceleyen Doğan Cüceloğlu'nun kitapları şunlar:

"Var mısın?", "Öğretmenim Bir Bakar Mısın?", "Evlenmeden Önce", "Geliştiren Anne-Baba", "Derviş'in Aklı", "Gerçek Özgürlük", "İçimizdeki Çocuk", "İletişim Donanımları", "Başarıya Götüren Aile", "Savaşçı", "Mış Gibi Yetişkinler", "Mış Gibi Yaşamlar", "Korku Kültürü", "Onlar Benim Kahramanım", "Öğretmen Olmak, Bir Can'a Dokunmak", "Bir Kadın Bir Ses", "İçimizdeki Biz", "İnsan Ve Davranışı", "İnsan İnsana", "İnsan İnsana sohbetler 1"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.