Doğaltaş ihracatını artırma çabaları

Doğaltaş ihracatını artırma çabaları

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Kaya:- "130 firmayla sektörde dünyanın en büyük sektör fuarı olan Çin'deki Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarına katılacağız"

İZMİR (AA) - Türkiye'nin ihracatına önemli katkı sağlayan doğaltaş sektörü, Çin'de düzenlenecek Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na katılmaya hazırlanıyor.

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya yaptığı açıklamada, Türk doğaltaş sektörünün en önemli ihracat pazarı olan Çin'de bu yıl 17'ncisi yapılacak olan Xiamen Fuarı'na iddialı bir şekilde katılacaklarını ifade etti.

Sektörün ihracatını artırma çalışmaları çerçevesinde yurt dışı fuarlara büyük önem verdiklerini belirten Kaya, şunları kaydetti:

"130 firmayla dünyanın en büyük sektör fuarı olan Çin'deki Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na katılacağız. Çin pazarında durgunluk süreci yaşansa da ülkenin doğaltaş stoklarındaki azalma, inşaat sektörünün darboğazdan kurtulması için çıkış yolları aramaları beklentilerimizi artırıyor."

- Kuru meyvede hedef 3 milyar dolar

Öte yandan, Kuru Meyve Tanıtım Grubu tarafından Ortadoğu'nun en büyük gıda fuarı olan Dubai Gulfood Gıda Fuarı'nda tanıtım yapıldığı bildirildi.

Kuru Meyve Tanıtım Grubu Başkanı Osman Öz, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yıllık 1,4 milyar dolar seviyesinde bulunan kuru meyve ihracat gelirini alternatif pazarlarda büyüyerek 2023 yılında 3 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.








AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler