Doğal taşın devleri MARBLE'a geliyor

Doğal taşın devleri MARBLE'a geliyor

Dünya doğal taş sektörünün önde gelen ülkesi İtalya, MARBLE 2017'ye 10 büyük firmayla katılacak

İZMİR (AA) - İzmir'de bu yıl 23'üncü kez kapılarını açmaya hazırlanan Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na (MARBLE), sektörün önde gelen ülkesi İtalya, 10 büyük firmayla katılacak.

Ege İhracatçı Birliklerinden yapılan açıklamaya göre, Fuar İzmir'de 22-25 Mart tarihleri arasında düzenlenecek fuarda, katılımcı firmalar, hem ürünlerini sergileme hem de yenilikçi makine ve teknolojileri tanıtma imkanı bulacak.

Fuara İtalya da 10 büyük firmayla katılacak.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı Müdürü Aniello Musella fuarın yeni iş birliklerine zemin hazırlayacağını belirterek, İtalyan ve Türk şirketleri arasında ortak üretim hedeflediklerini bildirdi.

Musella, Türkiye'nin doğal taşta kaliteli bir ham maddeye sahip olduğuna işaret ederek, "Bu ham maddeden katma değeri yüksek ürün elde ederseniz başarılı olursunuz. Bu yüzden kalitenin doğru teknolojiyle buluşması gerekiyor. İşte MARBLE’da kalite ve teknoloji buluşacak. İtalyan teknolojisiyle bu kaliteli ham maddenin dünyada açılamayacağı pazar kalmayacaktır." ifadelerini kullandı.

İtalya’nın katma değeri yüksek ürünlerin üretiminde ve ihracatında uzman bir ülke olduğunu, Türkiye’nin de son yıllarda İtalyan modelini benimsediğini ve doğal taş sektöründe büyük bir iş birliğinin önünün açıldığını vurgulayan Musella, şunları kaydetti:

"MARBLE’ın bu yılki temasının tasarım olmasının nedeni de aslında budur. İtalya dünya çapında yaratıcılığı, stili ve tasarımıyla ünlü. İtalya'nın bir kere daha Türk üreticileri için doğru partner olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla iki ülke firmaları arasında olabilecek üretim iş birlikleri, Türkiye'nin ürününü tasarım ağırlığıyla daha üst segmente taşıyacaktır. Doğal taş sektörünün asıl yıldızları Türkiye ve İtalya MARBLE aracılığıyla iş birliklerine güç katacak.

Türk mermer firmaları, yenilikçi doğal taş çıkarma ve işleme teknolojilerinin kullanımıyla yalnızca iç pazarda değil, küresel pazarda da kendine çok daha iyi yer bulma imkanına kavuşacak. MARBLE hem Türk hem de diğer ülkelerdeki iş ortaklarıyla olan ilişkilerini genişletmek ve güçlendirmek isteyen İtalyan firmalar için önemli bir buluşma olacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :