Doğal Kararlılık Operasyonları

Doğal Kararlılık Operasyonları

CENTCOM, koalisyon güçlerinin, Suriye’nin kuzeyindeki Münbiç’te DAEŞ noktalarına yönelik 8 yeni hava saldırı yapıldığını belirtti

WASHINGTON (AA) – ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyon güçlerinin, Suriye’nin kuzeyindeki Münbiç’te örgüt noktalarını 8 yeni hava saldırısıyla hedef aldığı bildirildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan yazılı açıklamada, ABD önderliğindeki güçlerin dün Suriye ve Irak’ta bombardıman, savaş ve insansız hava araçlarıyla DAEŞ hedeflerine 19 hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

DAEŞ’ten geri alınması operasyonlarının sürdüğü Suriye’nin kuzeyindeki Münbiç’te 8 hava saldırısı gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, saldırılarda örgütün taktiksel üniteleri ile muharebe pozisyonlarının ve araçlarının kullanılmaz hale getirildiği kaydedildi.

Suriye’de diğer saldırının ise Ebu Kemal yakınlarında yapıldığı bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, Irak’ta da hükümetin desteğiyle 10 yeni hava saldırısı düzenlendiği aktarıldı. Felluce, Habaniye, Kayyara’da etrafında ikişer, Bağdadi, Musul, Sincar ve Sultan Abdullah civarlarında birer saldırı yapıldığı bildirilen açıklamada, saldırılarda örgütün geri tepmesiz top, ağır makinalı tüfek ve havan topu sistemlerinin de aralarında bulunduğu birçok savaş mekanizmasının yok edildiği ifade edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :