Doğa Koleji'nde büyük değişim
2016’da eğitim sektöründe en büyük el değiştirmenin yaşandığı Doğa Koleji kısa sürede büyük başarılara imza atarak marka değerini artırdı.
2016’da eğitim sektöründe en büyük el değiştirmenin yaşandığı Doğa Koleji kısa sürede büyük başarılara imza atarak marka değerini artırdı. Teknik ve sosyal altyapıları kusursuz olan kampüslere yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Doğa Koleji bu yıl yüzde 15’lik büyüme gerçekleştirerek başarı grafiğini yükseltti.
Yeni eğitim- öğretim yılında da iddiasını sürdürerek yükselmeye devam edecek olan Doğa Koleji, tüm hazırlıklarını tamamladı. İstanbul merkezli projelerle inşaat sektöründe kalite standardını belirleyen Metal Yapı Konut’un eğitime verdiği önem Doğa Koleji’nin lider konumunu koruyarak daha da üst noktalara taşıdı.
Okul sayısını 110 kampüse çıkartan, öğrenci sayısını 82 bine taşıyan, 8 bin 760 öğretmeni ve 11 bin 500 çalışanı ile Doğa Koleji eğitim sektöründe haklı bir üne sahip. Türkiye’nin 41 ilinde eğitim veren kurumun hedefi ise, eğitim kadrolarına yatırım yapmak ve okul sayısını 5 yıl içerisinde 250 kampüse çıkartarak yenilikçi atılımlarını hız kesmeden sürdürmek.
DOĞA KOLEJİ’NDE YÜZDE 15 BÜYÜME
Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, “Kurumumuz, bu yıl yüzde 15 büyüyerek sektöre damgasını vurdu. Marka değeri yüksek olan Doğa Koleji devamlı büyüyerek yoluna emin adımlarla devam edecektir” dedi. Başarıyı nasıl yakaladıklarını açıklayan Lüle, “Üst düzey yönetim kadromuzu kendi alanlarında profesyonel, kariyeri güçlü isimlerden oluşturduk. Yönetim katında meydana gelen bu değişimle Doğa Koleji’nde büyüme de kaçınılmaz oldu. Teknik ve sosyal altyapıları kusursuz olan kampüslerimize yatırım yaptık. Hem kampüs sayımızı, hem de öğrenci sayımızı artırarak yüzde 15 ivmeyi yakaladık” şeklinde konuştu.
BAŞARIYA GİDEN YOL
Devir işlemi olduktan sonra yönetim kademesi, akademik anlamda tüm eğitmenlerin ücretlerinde iyileştirilmeye gitti. Bununla beraber, yöneticilerin kampüslerle ilgili performans ölçümleri kurumun yükselmesinde önemli fayda sağladı. Tüm kampüslerin fiziki koşulları hızlı bir biçimde standartların üzerinde iyileştirildi. Eğitimde de ders saatleri arttırılarak müfredatta farklılaşmaya gidildi. Bununla birlikte, akademik uygulama materyalleri geliştirildi. Aynı zamanda, öğretmenlerin profesyonel ve kişisel gelişimlerine de büyük önem verildi.
“HEDEFİMİZ TÜRKİYE’DEKİ EĞİTİM STANDARTLARINI YÜKSELTMEK”
Kaliteli eğitime önem veren Doğa Koleji, evrensel gençler yetiştirmeyi ve dünya standartlarının üstündeki bir eğitimle mutlu bir gelecek oluşturmayı sağlayacak bir eğitim anlayışını benimsiyor. Eğitimde çıtayı yükseltmenin önemine dikkat çeken Lüle, “Hedefimiz sadece kurum için başarıya odaklanma değil, Türkiye’deki eğitim standartlarını yükseltmektir ve diğer eğitim kurumlarına da bunun örnek olmasıdır. Profesyonel ekibimizle güzel bir sinerji elde ederek başarıya ulaştık” dedi.
OKULUN İLK GÜNLERİ FOBİ OLMAKTAN ÇIKIYOR
Uzun bir yaz tatilinden sonra öğrenciler 18 Eylül’de eğitim-öğretim hayatına başlayacak. Tüm öğrenciler için okulun ilk günleri biraz zor geçer ama ilkokullar için durum biraz daha kaygılı olabilir. Doğa Koleji Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölüm Başkanı Sibel İzgiman, okula yeni başlayacak çocukların kaygılarını nasıl atlatacağını ve ailelerin neler yapması gerektiğini açıkladı.
Sibel İzgiman, “Okulun ilk günleri fobi olmaktan çıkıyor. 2017-2018 eğitim-öğretim hayatına 18 Eylül’de başlayacak ilkokul öğrencileri ise biraz kaygılı, heyecanlı olabilir. Doğa Koleji Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölüm Başkanı Sibel İzgiman ise bu durumu, “Okul hayatına ilk kez başlayacak okul öncesi ve 1. sınıf öğrencileri için okulun ilk günleri çok daha heyecanlı geçer. Çocukların daha önce hiç tanımadığı insanlarla bilmediği bir ortamda günün önemli bir bölümünü geçirmek çocuklar için endişe verici olabilir. Bu nedenle okul oryantasyonu ve okul uyumu, çocuğun mutlu ve başarılı bir okul hayatı sürdürmesi için önemlidir” şeklinde ifade etti.
ÇOCUĞUNUZUN DUYGULARINI ANLAMAYA ÇALIŞIN
Çocuğunuzun duygularını anlamaya çalışın. Yetişkinler için de taşınmak, yeni bir eve alışmak, iş değiştirmek, yeni bir iş ortamına alışmak biraz stresli ve zaman alıcı olabilir. Bu nedenle çocuğunuzun okulun ilk günleri biraz kaygı yaşaması normaldir.
DOĞA KOLEJİ’NDEN AİLELERE ÖNERİLER
Çocuğunuza zaman tanıyın. Annenin güvenli kollarından, öğretmenin kucak açtığı, yeni arkadaşlıklar edineceği yeni bir ortama alışmak elbette zaman alacaktır. Okul oryantasyon programına ve okulun ilk günlerine çocuğunuzun devamını sağlamak ona vereceğiniz en önemli destek olacaktır.
Vedalaşmaları kısa tutmaya çalışın. Okulun ilk günü anne-babalar da çocuklarının yanında kalmak, onları gözlemlemek, sınıfta ne yapacağını, nasıl duracağını görmek isteyebilirler. Ancak okul ortamında anne-babanın varlığı, çocuğun okula alışmasını, okulda bir birey olarak diğer çocuklar gibi hareket etmesini güçleştirir.
ÇOCUK OKULA GİTMEK İSTEMEZSE
Okula gitmek istemezse… Kaygı yaşayan pek çok “karnım ağrıyor, midem bulanıyor” gibi şikayetlerle okula gitmek istemez ya da ağlayarak direnç gösterebilir. Hatta bu süreçte “bugün okula gitmeyeyim, yarın giderim” gibi anne-babalarını ikna etmeye çalışabilirler. Bu nokta tutarlı ve kararlı durmak önemlidir. Çocuğunuza “Ağlama, üzülme” demek yerine duygularını anlamaya çalışmak “Şu an endişe duyuyorsun ama geçecek” diyerek destek olmak daha doğru olacaktır.
Okul hayatına ilk defa başlayan miniklerin ilk gün kaygısı yaşamaları normaldir. Çocukların okula bir ay içinde tam alışması beklenir. Eğer devam eden bir kaygı varsa uzman desteği almak iyi olabilir.
Okul uyumu ve ilk gün kaygısı ile baş etme konusunda okullar ve öğretmenler oldukça deneyimlidir. Anne babaların da çocuklarına destek olmak için sakin, sabırlı kalmaları ve okul ile işbirliği içinde olmaları süreci kolaylaştıracaktır.
Okula başlamadan önce birlikte okul alışverişi yapmak, çocuğu okula özendirmek, okul hayatının nasıl olacağı ile ilgili bilgi vermek çocuğunuza okula alışması konusunda yardımcı olabilir.
Kısa süre içinde okula ve arkadaşlarına alışan çocuğunuzun güven duygusu artacak ve okuldan ve öğrenmekten keyif almaya başlayacaktır. Haber Merkezi