DMO, Tekno Katalog uygulamasını başlattı

DMO, Tekno Katalog uygulamasını başlattı

ANKARA (AA) - Devlet Malzeme Ofisi (DMO), girişimcileri kamu pazarı ile buluşturacak özel bir satış kanalı olan Tekno Katalog uygulamasını hizmete sundu.Maliye...

ANKARA (AA) - Devlet Malzeme Ofisi (DMO), girişimcileri kamu pazarı ile buluşturacak özel bir satış kanalı olan Tekno Katalog uygulamasını hizmete sundu.

Maliye Bakanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, "Kamuda Akıllı Satınalma" sloganı ile yola çıkan DMO, "Kamu Alımları Yoluyla Teknoloji Geliştirme ve Yerli Üretim Programı" kapsamında sadece tedarik odaklı değil ekonomik kalkınma odaklı bir platformu kullanıma açtı.

DMO, kamu alımlarıyla yeniliği, yerlileşmeyi, teknoloji transferini ve girişimciliği destekleme amacıyla Tekno Katalog uygulamasını başlattı.

Girişimciler, yöneticiler, akademisyenler ve danışmanlar ile yürütülen yaklaşık iki yıllık Ar-Ge çalışmasıyla geliştirilen Tekno Katalog uygulaması ile teknokentlerde Ar-Ge sonucu geliştirilen orta ve yüksek teknolojili yerli ürünlerin kamu pazarına ulaşması, pazara giriş ve pazarda tutunmalarına katkı sağlanması hedefleniyor.

Girişimcilere özel bir satış kanalı ile iş modellerine net katkılar sağlayarak ticarileşme ve markalaşma problemlerine çözüm üretilmesi, mikro ölçekli firmalar başta olmak üzere KOBİ'lere odaklanarak sadece malzeme tedarikinin değil girişimciler ile kamu kurumları arasında iletişim, etkileşim ve farkındalığın sağlanması amaçlanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler