Diyarbakır'daki terör saldırısı

Diyarbakır'daki terör saldırısı

AB Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Mogherini'nin ofisinden yapılan açıklama:- "AB, güneydoğuda son 12 aydır süregiden şiddetten kaygı duyuyor. Bu, devam edemez"

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği'nin (AB) terör örgütü PKK'nın Diyarbakır'daki saldırısına ilişkin açıklamasında, güneydoğuda son 12 aydır süregiden şiddetten kaygı duyulduğu ifade edildi.

AB Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin ofisinden yapılan açıklamada, "PKK'nın saldırısında 9 kişinin hayatını kaybettiği ve 100'den fazla kişinin de yaralandığı" ifade edilerek, başsağlığı ve acil şifa dileğinde bulunuldu.

Açıklamada, "AB, güneydoğuda son 12 aydır süregiden şiddetten kaygı duyuyor. Bu, devam edemez. AB, PKK'yı terör örgütü olarak görüyor. Son yıllar ve aylarda AB'de ve üye devletlerde PKK'ya karşı önemli ölçüde harekete geçildi." görüşüne yer verildi.

AB'nin şiddet ve terör eylemlerini durması gerektiğine sıkı bir şekilde inandığı vurgulanarak, silahların bırakılması ve muteber bir siyasi sürecin başlatılması gerektiği belirtildi.

Öte yandan bir AB Sözcüsü, "son yıllar ve aylarda AB'de ve üye devletlerde PKK'ya karşı ne gibi adımlar atıldığı" yönündeki AA muhabirinin sorusu üzerine, "PKK'yı terör örgütleri listesine eklediklerini, bu kararı uyguladıklarını ve terörle mücadele eylelere imza attıklarını" belirtti.

- AB ülkelerindeki PKK faaliyetleri

PKK, 2002'den beri AB'nin terör örgütleri listesinde yer alsa da Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Hollanda, Yunanistan gibi AB ülkelerinde faaliyetlerine devam ediyor. PKK liderleri ve yandaşları zaman zaman Avrupa Parlamentosu'nda (AP) toplantılara katılıyor. AB ülkelerinde, PKK'lılar gözaltına alınmadığı gibi yargılamalar da uzatılıyor. Bazı PKK liderlerinin yaşadığı Belçika'da terör örgütüne ait TV kanalları bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :