Diyarbakır'daki terör saldırısı

Diyarbakır'daki terör saldırısı

HÜDA PAR: - "Onlarca sivilin yaralanmasına yol açan PKK'nın bombalı saldırısını lanetliyoruz"

DİYARBAKIR (AA) - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Merkezi, Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'ne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyı kınadı.

Partinin genel merkezi tarafından yapılan açıklamada, son zamanlarda PKK’lı teröristlerin sivillere yönelik katliamlarının, kabul edilemez bir vahşet ve barbarlık olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Sivil insanların birinci hedef olacağı bilindiği halde ortaya konulan bu insanlık dışı eylemler, meşru hiçbir amaca hizmet etmeyen, İslami ve insani hiçbir değer taşımayan mankurtlaşmış bir çetenin halk düşmanlığından başka bir anlam içermemektedir." ifadesine yer verildi.

PKK’nın, maşası olmayı övünç vesilesi kıldığı emperyalist güçlerin, siyasi, askeri, psikolojik veya stratejik emellerine ulaşmaları için cinayet ve katliamlarına hız verdiğinin açık olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Onlarca sivilin yaralanmasına yol açan PKK'nın bombalı saldırısını lanetliyoruz. Halkımızın kendi namı hesabına cinayet işleyen, katliamlar gerçekleştiren bu ihanet şebekesine karşı haklı ve meşru tepkisini ortaya koymasının zamanı gelmiştir. Bu ihanet şebekesinin son yıllarda başta büyük oranda destekçi bulduğu ilçeleri, ardından hedef gözetmeksizin sivil halkı katletmeye yönelmesi, acı olsa da şaşırtıcı değildir.”

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :