Diyarbakır'daki şiddetli patlamaların nedeni belli oldu!

Diyarbakır'daki şiddetli patlamaların nedeni belli oldu!

Diyarbakır'da şiddetli patlamaların nedeni belli oldu. İçişleri Bakanı Soylu, "Diyarbakır’da bir askeri tesise 2 maket uçakla saldırı teşebbüsünde bulunulmuş, maket uçaklar etkisiz hale getirilmiştir" açıklamasında bulundu

Diyarbakır'da meydana gelen şiddetli iki patlamanın nedeni belli oldu. 00.30 sularındaki patlama kentin bir çok noktasında duyulurken, ardından siren sesleri duyuldu.. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır Valiliği ve Milli Savunma Bakanlığı açıklamalarında, patlamanın 8. Ana Jet Üssü'ne uçak maketiyle saldırı girişiminden kaynaklandığını, maketlerim imha edildiği ve herhangi bir zaiyat olmadığı belirtildi.

Diyarbakır'da saat 00:52 itibariyle 2. bir patlama daha meydana geldi.

İlk açıklama Bakan Soylu'dan geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından, "Diyarbakır’da bir askeri tesise 2 maket uçakla saldırı teşebbüsünde bulunulmuş, maket uçaklar etkisiz hale getirilmiştir. Herhangi bir zaiyat yoktur" açıklamasında bulundu.

Diyarbakır ​Valiliği'nden açıklama

Diyarbakır Valiliği ise, konuyla ilgili açıklamasında, "Bu gece saat 00.30 sularında Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığına uçak maketi ile bir saldırı girişiminde bulunulmuştur. Söz konusu saldırı maketi düşürülmüş olup Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığımızda herhangi bir zayiat mevcut değildir. Kamuoyuna duyurulur" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Diyarbakır’da bulunan 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığımıza 00:30 civarında maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunulmuştur. Üssümüzde herhangi bir hasar ve zaiyat meydana gelmemiştir. Üssümüzde gerekli fiziki tedbirler alınmıştır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.