Diyarbakır'da yaşlı adam yangında ağır yaralandı

Diyarbakır'da yaşlı adam yangında ağır yaralandı

Sur ilçesindeki bir evde elektrikli ısıtıcının devrilmesi nedeniyle çıkan yangında ağır yaralanan 76 yaşındaki Ramazan Şimşek hastanede tedavi altına alındı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bir evde çıkan yangında yaralanan yaşlı adam, hastanede tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre, Dicle Mahallesi'ndeki tek katlı bir evde oğlu ve torunlarıyla birlikte yaşayan ve yatalak olduğu belirtilen 76 yaşındaki Ramazan Şimşek'in kaldığı odadaki elektrik ısıtıcısı üzerine devrildi.

Ayağa kalkamadığı için ısıtıcıya müdahale edemeyen yaşlı adamın üstündeki battaniye alev aldı. Babası ve eşiyle hastaneden dönen torunu Remzi Şimşek'in feryadı üzerine çevredekilerin yardımıyla içeriden çıkarılan yaşlı adam, ambulansla Dicle Üniversitesi hastanesine kaldırıldı.

Vücudunun çeşitli yerlerinde yanık oluşan ve dumandan etkilendiğinden dolayı yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Şimşek'in hayati tehlikesinin olduğu belirtildi.

Şimşek'in torunu Aziz Şimşek yaptığı açıklamada, babası ve eşi ile birlikte hastaneye gittiklerini, eve dönüşte duman ile karşılaştığını söyledi. Yoğun dumandan dolayı içeri giremediğini ifade eden Şimşek, bağırması üzerine komşularının yardıma koştuğunu dile getirdi.

Dedesinin o sırada evde tek başına olduğunu anlatan Şimşek, "Üstüne elektrikli soba devrilmiş vücudunda yanıklar oluşmuş. Soğuktur diye sobayı biraz uzakta bırakıp açtık. Artık kalkmaya mı çalışmış ne olmuşsa devrilmiş." dedi.

Yangına ilk müdahalede bulunan vatandaşlardan İsmail Balkan da, yangın çıktığını görür görmez itfaiye ekiplerini beklemeden çektikleri hortumla müdahale ettiklerini ifade etti. İçeri girdiklerinde yoğun dumanla karşılaştıklarını dile getiren Balkan, şöyle konuştu:

"Dumandan etkilendik, bir şeyi göremedik. İçeride yaşlı bir dedenin olduğunu bize söylediler. Müdahale ederek ateşi söndürdük. Dedeyi gördüğümüzde yüz üstü yerdeydi. Onu dışarı çıkardık."

Polis ekipleri, olay yerinde incelemelerde bulundu.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :