Diyarbakır'da yaban domuzlarına karşı müzik ve lambalı önlem

Diyarbakır'da yaban domuzlarına karşı müzik ve lambalı önlem

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Çatakköprü köyünde çiftçiler, ektikleri mısırlara zarar veren yaban domuzlarına karşı tarlalarında...

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Çatakköprü köyünde çiftçiler, ektikleri mısırlara zarar veren yaban domuzlarına karşı tarlalarında aldıkları önlemlerle dikkati çekiyor.

Çiftçiler, sayıları artan ve ekinlere zarar veren yaban domuzları ile mücadelede farklı yöntemler geliştiriyor.

Çiftçilerden Mehmet Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 dönüm tarlasına yaban domuzlarının dadandığını söyledi.

Turan, sabah uyandıklarında tarlalarının traktörle sürülmüş gibi kazıldığını gördüklerini, yaban domuzlarının ektikleri tohumlara zarar verdiğini anlattı. Bu nedenle dört kez tohum ekmek zorunda kaldıklarını belirten Turan, "Yaban domuzları sürü halinde tarlalara girerek, burunları ile toprağı kazıp tohumları yiyor. Tohumun torbası 340 lira. Toplam 25 dönüm arazide ekili tohumu çıkarıp, zarar verdiler." dedi.

Tarlalarda nöbet tuttuklarını kaydeden Turan, lambalarla da "ışıklı önlem" aldıklarını söyledi. Bunun da yetersiz kaldığını ifade eden Turan, domuzların sesten rahatsız olduklarını öğrenmeleri üzerine radyodan müzik çalmaya başladıklarını kaydetti.

Köylülerden Ümit Turan da tarlalarında domuzlara karşı nöbet tuttuklarını belirterek, mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililerden destek beklediklerini dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :