Diyarbakır'da toplu açılış töreni

Diyarbakır'da toplu açılış töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1)- "Ey benim Diyarbekirli kardeşim, ey benim Kürt kardeşim, yahu bunlar sana bugüne kadar ne hizmet verdi Allah aşkına? Bunlar yakmaktan, yıkmaktan başka ne yaptılar, bunlar benim bu ülkede kardeşlerimi şehit etmekten başka ne yap

DİYARBAKIR (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ey benim Diyarbekirli kardeşim, ey benim Kürt kardeşim, yahu bunlar sana bugüne kadar ne hizmet verdi Allah aşkına? Bunlar yakmaktan, yıkmaktan başka ne yaptılar, bunlar benim bu ülkede kardeşlerimi şehit etmekten başka ne yaptılar, öldürtmekten başka ne yaptılar? Kardeşlerim, bunlar öldürmek için var, bunlar şehit etmek için var, biz ise bu ülkede 'bir kişinin hayat bulmasına vesile olmak tüm insanlığın hayat bulmasına vesile olmak gibidir' inancından hareketle biz hep bunu yaptık ve biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik." dedi.

Erdoğan, Anıt Park'ta, Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası ve yapımı tamamlanan tesislerin hizmete açılış töreninde yaptığı konuşmada, yıllık 5 milyon yolcu kapasiteli havaalanının Diyarbakır'ın turizmine, ekonomisine, ticaretine ve sosyal hayatının canlanmasına ciddi katkı sağlayacağını söyledi.

Diyarbakır Havalimanı'nın, bu yılın ilk 4 ayında 4 bin 450 uçuşla 627 bin yolcuyu ağırladığını bildiren Erdoğan, "Diyarbakır'ı Ankara'ya, İstanbul'a, Antalya'ya, İzmir'e, Bursa'ya ve dünyaya adeta bir adım mesafesinde yakınlaştıran havalimanımızın yeni terminal binasının hayırlı olmasını diliyorum." temennisinde bulundu.

Toplam 558 milyon lirayı aşan yatırımın açılışını gerçekleştireceklerini belirten Erdoğan, eğtimden sağlığa atılan adımlarla Diyarbakır'ın yeni bir dönüşüm yaşadığına işaret etti.

Şehre yapılan yatırımları anlatan Erdoğan, gençlik merkezleri, spor tesisleri, ağız ve diş sağlığı merkezi ve Kocaköy Devlet Hastanesi ile TOKİ'nin dar gelirli vatandaşlar için inşa ettiği konutların ve sosyal tesisin açılışını gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Erdoğan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapı projelerini tamamladığını, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kongre merkezi ve iki ilçede hizmet binalarını bitirdiğini, çok sayıda tarımsal destekleme ve hibe projesine imza attığını belirtti. Orman ve Su İşleri Bakanlığının içme suyu isale hattı ile 7 taşkın koruma projesi inşa ettiğini bildiren Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının trafolar, İçişleri Bakanlığının ise güvenlik güçleri için sosyal tesisler yaptığını ifade etti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının da yol, köprü, üst geçit inşaatlarıyla PTT hizmet binalarını tamamladığını aktaran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biraz önce Başbakanımız söyledi. Biz geldiğimiz zaman 37 kilometre şu Diyarbakır'da yol varken onu on katına katladık, bire on artırdık, niye? Onlar yıkar, biz yaparız. Farkımız bu. Şimdi ben buradan sesleniyorum, ey benim Diyarbekirli kardeşim, ey benim Kürt kardeşim, yahu bunlar sana bugüne kadar ne hizmet verdi Allah aşkına? Bunlar yakmaktan, yıkmaktan başka ne yaptılar, bunlar benim bu ülkede kardeşlerimi şehit etmekten başka ne yaptılar, öldürtmekten başka ne yaptılar? Kardeşlerim, bunlar öldürmek için var, bunlar şehit etmek için var, biz ise bu ülkede, 'Bir kişinin hayat bulmasına vesile olmak tüm insanlığın hayat bulmasına vesile olmak gibidir' inancından hareketle biz hep bunu yaptık ve biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :