Diyarbakır'da terörle mücadele siberden devam ediyor

Diyarbakır'da terörle mücadele siberden devam ediyor

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 yıl içinde yaptığı çalışmalarda internet ve sosyal medya ortamında suç içerikli paylaşım yapan 76 şüpheli hakkında işlem başlattı.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden sanal devriye

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 2022-2023 yıllarında internet ve sosyal medya ortamında suç içerikli paylaşım yapan şahıslar hakkında sanal devriye faaliyetleri icra etti.

Yapılan çalışmalar neticesinde, 50 bin 582 sosyal medya hesabı üzerinde inceleme ve araştırma gerçekleştirildi. Bu kapsamda, "terör örgütü propagandası içerikli 783 web sitesi", "yasa dışı bahis ve müstehcenlik içerikli yayın yapan bin 205 web sitesi", "oltalama (phishing) yöntemi ile dolandırıcılık amacıyla hazırlanmış 246 web sitesi" tespit edildi.

Tespit edilen web siteleri, dolandırıcılık olaylarının önüne geçilmesi ve suç içerikli yayınların erişim engellenmesi sağlanması amacıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) bildirildi.

Terör örgütü propagandası yapan 76 şahıs hakkında ise gerekli yasal işlem başlatıldı.

Çocuklara farkındalık eğitimi

Öte yandan, İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan "Çocukların Eğitim Süreçlerinin Güvenliğine İlişkin Koruyucu ve Önleyici Hizmet ve Tedbirlerin Artırılması" konulu protokol çerçevesinde Diyarbakır Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 17 ilçedeki ilkokul, ortaokul ve lise derecesindeki toplam 32 okulda 3 bin 233 öğrenci ve 126 öğretmene "güvenli internet kullanımı", "dijital bağımlılık ve siber zorbalık" konularında farkındalık ve bilinçlendirme eğitimi verdi.

Eğitimlerde, öğrencilere ve öğretmenlere internetin güvenli kullanımı, dijital bağımlılıktan korunma yolları ve siber zorbalıkla mücadele yöntemleri anlatıldı.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, siber suçlarla mücadeleye yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceğini bildirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.