Diyarbakır'da karla mücadele

Diyarbakır'da karla mücadele

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile kırsalda kapanan yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor

DİYARBAKIR (AA) - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, karla mücadele çalışmaları sürüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, kent genelinde etkili olan kar yağışına karşı başlattıkları çalışmalarda, gece saatlerinde başlayan tuzlama çalışmalarına gün içerisinde de devam edildiği bildirildi.

Çalışmalarda, trafik akışında herhangi bir sorun yaşanmaması için 6 tuz aparatlı kar küreme aracıyla cadde ve bulvarlar kardan temizlendiği kaydedilen açıklamada, vatandaşların kaldırımları daha rahat kullanabilmeleri için görevlendirilen 300 personel ve 3 kar küreme makinesi ile tüm kaldırımlar ile meydanların kardan temizlemek için çalışma yürüttüğü belirtildi.

Çalışmalar sonucu vatandaşların kaldırımları daha rahat kullanabilmelerinin sağlandığı aktarılan açıklamada, kırsalda da etkili olan kar yağışına karşı çalışmalarını sürdüren ekiplerin, ulaşıma kapanan yolları iş makineleri ile açtığı aktarıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler