Diyarbakır'da karla mücadele

Diyarbakır'da karla mücadele

İçişleri Bakanlığınca KHK kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kar yağışı ve buzlanmaya karşı kent merkezinde tuzlama çalışması yaparken, kırsalda da ulaşıma kapanan yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

DİYARBAKIR (AA) - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kar yağışı ve buzlanmaya karşı kent merkezinde tuzlama çalışması yaparken, kırsalda ulaşıma kapanan yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, kent genelinde dünden bu yana etkili olan kar yağışı ve tipiye karşı 285 personel ve 83 iş makinesiyle çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

Belediye ekiplerinin, kırsal ilçelerde ulaşıma kapanan yerleşim yerlerinin yollarını açmak için loder, paletli loder, greyder, JCB kepçelerle çalışma yürüttüğü kaydedilen açıklamada, kent merkezinde ise tuzlama çalışması yaptığı belirtildi.

Açıklamada, kent merkezinde 6 tuz aparatlı kar küreme aracıyla cadde, bulvar ve kaldırımlarda oluşan buzlanmaya karşı çalışma yapıldığı aktarıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :