Diyarbakır'da "Dünya Kadınlar Günü" etkinliği

Diyarbakır'da "Dünya Kadınlar Günü" etkinliği

Diyarbakır Valiliği ile İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Kayapınar Belediyesince düzenlenen etkinlikte, "Kadın Sağlığı Projesi" kapsamında bilgilendirilen kadınlara yemek verildi- Vali Aksoy'un eşi Hülya Aksoy:- "Kendimizi ihmal etmemeliyiz. Ka

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Valiliği ile İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Kayapınar Belediyesi tarafından "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Kayapınar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Etkinlikte konuşan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, 2015 yılının mart ayında valilik himayesinde başlatılan, koordinatörlüğünü yaptığı, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından yürütülen, "Kadın Sağlığı Projesi" hakkında bilgi verdi.

Amaçlarının kadınları sağlıklarıyla ilgili bilinçlendirmek olduğunu vurgulayan Aksoy, "Bunların başında da kanser türleri arasında ilk sırada yer alan meme kanseri geliyor. Projeyle kadınların ayda bir kendi kendilerine evde yapacakları muayeneyle bu kanser türünün erken teşhis edilmesini sağlamak istiyoruz." dedi.

Bugünkü programda sadece meme kanseri değil, diğer kadın hastalıkları, sigaranın zararları, beslenme, anne sütünün yararları ve kadınlara şiddet konularında da bilgilendirme yapılacağını dile getiren Aksoy, birçok şeyin bilindiğini ancak bilmenin yetmediğini kaydetti.

Aksoy, önemli olanın bilinenlerin uygulanması olduğuna işaret ederek, "Kendimizi ihmal etmemeliyiz. Kadın her zaman son derece fedakardır, ailesine, evine çok bağlıdır, her şeyi özveriyle yapar. Sizler sağlıklı olacaksınız ki bunları çok rahat yapabilesiniz." ifadelerini kullandı.

Bilgilendirme toplantısı açılış konuşmalarının ardından basına kapalı devam etti.

Kadınlara, daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği Korusu'nun seslendirdiği şarkılar eşliğinde yemek verildi.

Programa, Kayapınar Belediyesi Başkan Vekili Kaymakam Mustafa Kılıç'ın eşi Hatice Kılıç ile çok sayıda kadın katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :