Diyarbakır'da din görevlileri Braille alfabesi öğreniyor

Diyarbakır'da din görevlileri Braille alfabesi öğreniyor

Sur Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Braille alfabesi kursuna diyanette görevli 16 imam hatip, müezzin ve Kur'an kursu öğreticisi katılıyor- İl Müftüsü İşleyen:- "Diyarbakırımızda geçen yıl mesafe almamıza rağmen, hala ulaşamadığımız kardeşlerimiz va

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da Sur Halk Eğitim Merkezi tarafından diyanette görevli 16 imam hatip, müezzin ve Kur'an kursu öğreticisi, görme engellilere daha iyi dini bilgiler verebilmek için açılan Braille alfabesi kursuna katıldı.

Ulu Cami Külliyesi'nde yer alan Ziya Gökalp Yazma Eser Kütüphanesi'nde açılan Braille alfabesi kursunu ziyaret eden İl Müftüsü Burhan İşleyen, son iki yıldır merkez ilçelerde ve taşrada dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.

İşleyen, geçen yıl işitme engellilere yönelik ders vermeleri için eğitici eğitimi verdiklerini ve çok güzel sonuçlar aldıklarını vurgulayarak, bu yıl da Sur Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Ziya Gökalp Yazma Eserler Kütüphanesi ile yapılan protokolle görme engellilere yönelik eğitici eğitimi düzenlediklerini bildirdi.

İşleyen, 7 ilçeden kursa katılan imam ve Kur'an kursu öğreticisinin, kendi ilçelerinde görme engellilere yönelik hem Kur'an kursu hem de dini bilgiler kursu açacaklarını ifade ederek, "Bu arkadaşlarımız yeni bir dil öğrenmenin lezzetini tadıyorlar. Diyarbakırımızda geçen yıl mesafe almamıza rağmen, hala ulaşamadığımız kardeşlerimiz var. Bu 16 arkadaşımızla daha çok görme engelli kardeşlerimize ulaşacağız. İnşallah arkadaşlarımızla birlikte onların gören gözü olmaya çalışacağız." dedi.

Görme engellilere Kur'an-ı Kerim'i öğretme konusunda bu kursun bir aracı ve vesile olması temennisinde bulunan İşleyen, sözlerini şöyle tamamladı:

"Toplumumuzda yüzde 12 civarında engelli kardeşimiz var. Bu, yüzde 12'nin içinde yüzde 4'nün görme engelli olduğunu tahmin ediyoruz. Taşıma yöntemiyle bu vatandaşlarımıza Kur'an dersi verdik. Dış ilçelerden servislerle getiremediğimiz kişilere inşallah bu eğitim alan arkadaşlarımız eğitim verecek."

Diyarbakır'da önemli bir boşluğu doldurmanın heyecanını yaşadıklarını söyleyen Sur Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gülsever de bu eğitimi vermekten büyük bir mutluluk duyduklarını ancak asıl mutluluğu görme engellilerin ders almaya başlamasıyla yaşayacaklarını söyledi.

Görme engelli vatandaşlara yönelik Kur'an dersi ve dini bilgiler verilen kursa katılan imam hatiplerden Mehmet Emin Kaya da kursa katılmaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Toplumda, bazı görme engellilerin kendilerini eve hapsettiğini ve dışlandıklarını hissettiklerini anlatan Kaya, "Onları bu kurslara davet ederek Latin harflerini ve Arapça'yı öğreteceğiz. Böylece toplum içine karışacaklar. İbadetlerini yapmak için temel bilgilere sahip olacaklar. Heyecanımız çok büyük. Bir görme engellinin Kur'an-ı Kerim öğrendiğini görmek herhalde tarif edilemez bir duygudur. Kursun açılmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü İşleyen, kursiyerlere katılım belgesi verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :