"Diyarbakır Buluşması" toplantısı

"Diyarbakır Buluşması" toplantısı

Vali Aksoy, Türkiye'nin farklı illerinde yaşayan ve yatırımları olan Diyarbakırlı iş adamlarıyla "Diyarbakır Buluşması" adlı toplantıda bir araya geldi- Aksoy:- "Benim özellikle Diyarbakır kökenli dışarıda iş yapan iş adamlarımızdan beklentim ve talebim,

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, "Benim özellikle Diyarbakır kökenli dışarıda iş yapan iş adamlarımızdan beklentim ve talebim, kentteki bu yatırımlara öncülük etmesidir." dedi.

Vali Aksoy, Türkiye'nin farklı illerinde yaşayan ve yatırımları olan Diyarbakırlı iş adamlarının katılımıyla bir otelde düzenlenen "Diyarbakır Buluşması" adlı toplantıda, iş adamlarına davetlerine icabet ettikleri için teşekkür etti.

Toplantıda hep birlikte kent için neler yapabilecekleri değerlendirmesinde bulunacaklarını kaydeden Aksoy, Başbakan Binali Yıldırım'ın 4 Eylül 2016'da ilk olarak Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu yatırım destek paketi ile bölgeye yeni teşvikler gelmeye başladığını vurguladı.

Aksoy, "Cazibe Merkezleri Programı adı altında gerçekleşen bu çalışmada içeriği dolduruldu ve birçok alanda bölgeye yatırım yapmak isteyenlere yeni katkılar ve teşvikler verilmeye başlandı. Bugün sizlerin soru ve önerilerini alacağız ve buna göre hareket edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Cazibe Merkezleri Programı açıklandıktan sonra Karacadağ Kalkınma Ajansına çok sayıda "Ben yatırım yapmak istiyorum. Hangi alanlarda ne tür yatırım yapabilirim?" sorularının sorulduğunu anlatan Aksoy, yatırım düşüncesi olanların da başvurularını yaptığını bildirdi.

Cazibe Merkezleri Programına son başvuru tarihinin 27 Şubat olduğu, bu tarihe kadar düşüncesi, fikri olan iş adamlarının bu müracaatlarını sunmalarını beklediklerini aktaran Aksoy, Kalkınma Bankasınca yatırım projelerinin inceleneceğini kaydetti.

Aksoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Benim özellikle Diyarbakır kökenli dışarıda iş yapan iş adamlarımızdan beklentim ve talebim, kentteki bu yatırımlara öncülük etmesidir. Sizler aracılığıyla burada olamayan iş adamlarımıza da çağrımızı buradan yapmak istiyorum. Sadece Diyarbakır kökenli olanları değil, herkesi kente yatırım yapmaya davet ediyoruz."

İş adamı Nihat Özdemir de toplantıda iş adamlarının bölgede yatırım yaptıkları zaman ne gibi avantajları olacağının aktarıldığını ifade ederek, Diyarbakır'ın önümüzdeki günlerde bu yatırım hamlesinden önemli bir pay alacağını ve en büyük sorunlardan biri olan istihdam sorununu da bu şekilde çözülebileceğini belirtti.

İş adamı Edip Eren ise bölgede daha önce bir yatırımlarının olduğunu dile getirerek, bugün birçok sorunun çözüldüğü bir ortamla karşı karşıya olduklarını söyledi.

Eren, "Cazibe Merkezleri Programı önemli imkanlar sunuyor. Vali beyin de bu konudaki çabası aslında bizler için çok kıymetli. Daha önce İstanbul'da da toplantılar yapıldı. Şahsen ikna oldum. Zaten bir ayağımız bölgede. Yaşadığımız olumsuzluklara rağmen biz tekrar bölgede olmayı düşünüyoruz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :