Diyarbakır annelerine kadın desteği

Diyarbakır annelerine kadın desteği

Konya'da bir araya gelen çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi kadınlar, Diyarbakır'da evlatlarını terör örgütünün elinden kurtarabilmek için nöbet tutan annelere basın açıklamasıyla destek verdi

Konya'da, çeşitli sivil toplum kuruluşu (STK) üyesi kadınlar tarafından, dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerine destek açıklamasında bulunuldu.

Konya'da, kadınlar Diyarbakır annelerine destek, terör örgütü PKK'ya da tepki içeren pankartlarla Kültür Park'ta bir araya geldi.

Burada grup adına açıklamada bulunan Ayşe Sıddıka Kulu, 81 ilde çok sayıda kadın STK temsilcisinin nöbet tutan annelere destek için birlik olduğunu söyledi.

Tarihin, annelerin teröre meydan okuyan direnişini saygıyla yazacağını belirten Kulu, "Bulundukları şehirlerde, siyasi ve toplumsal yalnızlaştırılma dahil her şeyi göze alıp evlatlarının dönmesini isteyen anneler, 'başka canlar yanmasın' diye çıktıkları yolda inşallah zafere ulaşacaktır." dedi.

Alanda toplanan kadınlar, "Yüreğimiz Diyarbakır'daki annelerle", "Teröre lanet, annelere destek", "Teröre karşı tek ses, tek yürek" ve "Çocuklarımızı istiyoruz" yazılı pankartlar taşıdı.

 

konya’dan-diyarbakir-annelerine--(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :