Diyanetten Bosnalı kimsesiz çocuklara destek

Diyanetten Bosnalı kimsesiz çocuklara destek

Saraybosna'da Bjelave Çocuk Yurdunda Diyanet İşleri Başkanlığının desteğiyle düzenlenen eğitim programları, Bosnalı kimsesiz çocukların yüzünü güldürdü

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'te Diyanet İşleri Başkanlığının desteğiyle Saraybosna Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği ve Bosna Hersek İslam Birliği tarafından Bjelave Çocuk Yurdunda kalan çocuklar için çeşitli kurslar düzenlendi.

Başkent Saraybosna'daki Bjelave Çocuk Yurdundaki kimsesiz çocuklara, 2016-2017 eğitim yılı boyunca resimden matematiğe, İngilizceden Arapçaya, el işlerinden müziğe birçok alanda kurs verildi.

Saraybosna Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Hasan Atlı, eğitim programının sona ermesi vesilesiyle düzenlenen etkinlikte, yurttaki kimsesiz çocukların, farklı sosyal ve kültürel eğitime ihtiyaçları olduğunu vurguladı.

Atlı, "Çocukların bu ihtiyaçlarını, Bosna Hersek İslam Birliği ile anlaşarak, Müşavirliğimizin katkısıyla, gelecekte daha iyi bir insan olabilmeleri, bir takım el becerileri kazanabilmeleri, daha doğrusu iyi bir insan olabilmeleri için kendilerine gerekli olan eğitime destek vermeye çalıştık. Buna benzer, yani hem sosyal faaliyetleri hem eğitim ve kültür faaliyetlerini destekliyoruz. Gücümüzün yettiğince, özellikle çocuklara, gençlere yönelik bu tür programlara devam edeceğiz." diye konuştu.

Eğitim projesinin yetkilisi Sabrija Mehmedovic de kurslara, farklı fakültelerde eğitim gören gönüllü üniversite öğrencilerinin de katkı sağladığını söyledi.

Çocuklarla hafta sonları ikişer saat çalıştıklarını belirten Mehmedovic, "Resim çizdik, masal okuduk, notları kötü olan öğrencilere, ilgili derslerde yardımcı olmaya çalıştık. Program dahilinde üniversite öğrencileri, gönüllü olarak matematikten fiziğe, İngilizceden Arapçaya birçok konuda ders verdi." dedi.

Bjelave Çocuk Yurdunda kalan Zlatan Kovacevic, program boyunca çok eğlendiklerini ve birkaç Türkçe kelime öğrendiklerini belirterek, "Projenin gerçekleşmesine katkı sağlayan herkese, tüm çocuklar adına, gönülden teşekkür ediyorum. Büyükelçiliğe teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :