Diyanet'in yaz etkinliği kapanış programı

Diyanet'in yaz etkinliği kapanış programı

Hakkari ve Mardin'den gelen öğrencilerin "İstiklal Marşı Oratoryosu" büyük beğeni topladı- Öğrencileri gösteriye hazırlayan tiyatro oyuncusu Özbek:- "Çocuklardan İstiklal Marşı'nın her kıtasının anlamını, neler ifade ettiğini düşünmelerini istedik"

İSTANBUL (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nca İstanbul Müftülüğü'nün ev sahipliğinde düzenlenen, Hakkari ve Mardin'den gelen 220 öğrenciye dini değerler eğitimi verilerek kentin tarihi ve turistik yerlerinin gezdirildiği 1 aylık programın kapanış etkinliğinde öğrencilerin "İstiklal Marşı Oratoryosu" ilgiyle izlendi.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın da katılımıyla düzenlenen etkinlikte, tiyatro oyuncuları Serhat Özbek ve Özge Özdemir tarafından haftada 2 gün çalışarak hazırlanan öğrenciler, gösterileriyle katılımcıları duygulandırdı.

Serhat Özbek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların terör olaylarının sık yaşandığı bölgeden gelmelerini dikkate alarak, aidiyetlik duygularının daha çok gelişmesi için "İstiklal Marşı" temasını seçtiklerini ifade etti.

İstiklal Marşı'nın, Anadolu topraklarında yaşayan herkes için yazıldığını dile getiren Özbek, "Cepheye gidenlerin içinde Arnavudu vardı, Çerkezi vardı, Kürdü vardı, Lazı vardı... Bu nedenle bu temayı seçtik. Yaratıcı drama dersleriyle başladık. Çocukların İstiklal Marşı'nın her kıtasının anlamını, neler ifade ettiğini düşünmelerini istedik. Hazırlık için kısa bir süremiz vardı. Bunu da en iyi şekilde değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Güzel, beğenilen bir çalışma oldu." diye konuştu.

- Öğrenciler ve öğretmenler çok mutlu

Öğretmenlerden Ümmü Gülsüm Turun de gezinin öğrencilere çok şey kattığını belirterek, "Buraya gelmeden önce birinci amacım uzakları yakın etmekti. Rehber hocalarımız çok iyiydi. Öğrencilerimiz güzel vakit geçirdi. Yeni şeyler öğrendiler." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin haftada 2 gün tiyatro dersi aldığını kaydeden Turun, şöyle devam etti:

"Haftada 2 gün çalışma yapıldı. Güzel şeyler çıktı. Emek vardı. Çocukların emeği vardı. Beğenildi. Biz de çok beğenmiştik. Her anına şahit olduk, çocukların o heyecanına, endişelerine... 'Beğenilmez', 'Heyecanlanırız', 'Cumhurbaşkanı gelmiş, ne yapacağız, ne edeceğiz' diye çocuklar çok endişelendi ama güzel geçti, Rabbim yardım etti."

Mardin Dargeçit'ten gelen Zehra Aktaş, "Çok heyecanlıydı. Çok güzeldi. Allah hepsinden razı olsun. Hocalarımızın yardımıyla hazırlandık. Güzel oldu. İstiklal Marşı, her şeyimiz." dedi.

Ayn yerden gelen Şenay Seyhan da "Buraya geçen yıl da gelmiştim. Geçen yıl da gayet güzel olmuştu. Yeni arkadaşlıklar, dostluklar kazanmıştım. Bu sene de öyle olmasını ümit ediyorum. Zaten hepimiz birbirimizin kardeşiyiz. Çok fazla tarihi yer gezdik, çok eğlendik. Bugün de böyle... Bize dün söylendi Cumhurbaşkanımızın geleceği. Çok sevindik. Çok duygulandık. İstiklal Marşı Oratoryosu için hocamız bizi çalıştırdı. Umarım izleyenler de beğenmişlerdir." diye konuştu.

Mardin Derik'ten gelen Dilara Şan ise İstanbul'u görmeye çok hevesli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Hayalimde İstanbul'a gelmek vardı. Cumhurbaşkanımızı görmeyi düşünmüyordum, onu da gördüm. Biz bu tiyatroyu tek başımıza yapamazdık. Önce yapamadık, hocamız bize pes ettirmedi yine yaptık. Cumhurbaşkanının yanında biraz heyecanlandık, biraz kekeledik ama bunu atlattık, başardık. Çok teşekkür ediyorum Cumhurbaşkanına, Diyanet İşleri Başkanlığına bizi buraya getirdikleri, bu gösteriyi yaptırdığı için çok teşekkür ediyorum."

Mardin Dargeçit'ten gelen Seher Dağ, ilk defa İstanbul'a geldiğini anlatarak, "İstanbul'u gezdim. Çok güzel bir yer. Oratoryo yaptık. İnşallah beğenmişsinizdir. Hocalarımız bize çok yardımcı oldu. Bizleri çalıştırdılar. Ben ilk kez Cumhurbaşkanımızı görüyorum. Televizyonda görmek başka, burada görmek başka. O hissi yaşadığım için hocalarıma çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Esma Akdoğan da İstanbul'u çok görmek istediğini aktararak, "Arkadaşlarım da benimle geldi. O zaman daha çok mutlu oldum. İlk uçağa bindiğimizde biraz heyecanlıydım. Heyecanım gitti. Sonra 29 Mayıs Üniversitesine geldik. Hocalarımız bize çok destek verdi. Bize hep destek verdiler. Hep bizim peşimizdeydiler, gezilerde olsun her yerde olsun." diye konuştu.

- Derikli İbrahim, memleketi için söz aldı

Şiir okuduktan sonra memleketi Mardin Derik için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yatılı Kur'an kursu isteyen Diyarbakır Ergani Fen Lisesi 2. sınıf öğrencisi İbrahim Eryılmaz, yetkililerin konuyla ilgili talebini olumlu karşıladığını aktardı.

İstanbul'da bulunduğu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görme fırsatına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Eryılmaz, "Gerçekten de Cumhurbaşkanımız buraya gelerek bizi şereflendirdi. Hep onu televizyonlarda görüyorduk, şimdi karşımızda gördük." dedi.

Eryılmaz, arkadaşlarıyla Fenerbahçe'nin, Avusturya temsilcisi Sturm Graz ile oynadığı UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçını izleme fırsatı bulduklarını da sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler