Diyanet TV çocuklara çalışacak

Diyanet TV çocuklara çalışacak

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar, yayına başlayan Diyanet TV'de başta çocuklar olmak üzere, genç ve kadınlara yönelik programlara ağırlık verileceğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar, TRT Anadolu ile ortak yayın yapan ve Miraç kandilinde Bursa Ulu Camisi'nden test yayın ile yayın hayatına başlayan Diyanet TV'nin ramazan ayı süresince 12 saat süreyle izleyiciyle buluştuğunu dile getirdi.

Diyanet TV'nin çocuk, genç ve kadınlara büyük önem verdiğini dile getiren Özafşar, ''Çocukları çok önemsiyoruz. Çocukların yetiştirilmesi, bilgi ile buluşturulması, kitapla, toplum hayatıyla tanıştırılmasına önem veriyoruz'' dedi.

Özafşar, zamanla çizgi filmlerin de olacağını ifade ederek, çocuk programlarına ilişkin hazırlıkların sürdüğünü de kaydetti.

Kur'an-ı Kerim'in okunuş yöntemleri, metodu, ekolleriyle ilgili bir program olduğunu dile getiren  Özafşar, "Her yaştan, çocukların, gençlerin, ev kadınlarının Kur'an öğrenmesini çok önemsiyoruz. TV izleyerek çok kolay öğrenebilecekler. Hiçbir çevre baskısı olmadan kendi kendilerine oturup öğrenecekler'' diye konuştu.

Ramazan'dan sonra Diyanet TV'nin farklı saatlerde yayında olacağını söyleyen Özafşar, yayınların sabah namazında başlayacağını 6 saat sürdükten sonra, akşama doğru tekrar yeni bir kuşağın yayına gireceğini anlattı.