Diyanet İşleri Türk İslam Birliği 2022 yılı hac kesin kayıt tarihini 10 Haziran Cuma gününe kadar uzattı

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği 2022 yılı hac kesin kayıt tarihini 10 Haziran Cuma gününe kadar uzattı

DİTİB Hac ve Umre Hizmetleri Müdürü Selçuk Doğruer, hac organizasyonuna gösterilen teveccüh sebebiyle Türk vatandaşlarına yönelik kesin kayıtların 10 Haziran Cuma günü saat 18.00’e kadar uzatıldığını açıkladı. İşte tüm detaylar

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), hac ibadetini yapmak üzere 2022’de kutsal topraklara gitmek isteyen hacı adayları için kesin kayıt süresinin 10 Haziran’da sona ereceğini duyurdu.

DİTİB Hac ve Umre Hizmetleri Müdürü Selçuk Doğruer, hac organizasyonuna gösterilen teveccüh sebebiyle Türk vatandaşlarına yönelik kesin kayıtların 10 Haziran Cuma günü saat 18.00’e kadar uzatıldığını söyledi.

TÜRK VATANDAŞI HACI ADAYLARININ KESİN KAYITLARI ŞART

Selçuk Doğruer, "Suudi Arabistan yönetimi hac organizasyonuyla ilgili pek çok dijital yeniliği hayata geçirmektedir. Bundan dolayı Alman vatandaşlarına yönelik belirsizlikler devam etmektedir. Türk vatandaşı hacı adaylarının kesin kayıtlarıyla ilgili gerekli belgelerin DİTİB cami derneklerine eksiksiz teslim edilmesi ve ücretlerin ilgili hesaba son kayıt tarihine kadar havale edilmesi gerekmektedir" dedi.

HAC 2022 İÇİN GEREKLİ BELGELER

Hac ile ilgili gerekli tüm işlemlerin yapılabilmesi için, adayların hac kesin kaydı yaptırmalarının zorunlu olduğunu belirten Doğruer, bahsi geçen hususlarda gereken işlemlerin ivedilikle yapılması gerektiğini, aksi takdirde hacı adaylarına vize alınmasının mümkün olamayacağını kaydetti.

Doğruer, gerekli belgeleri şöyle sıraladı:

  • Pasaport ve oturum izinlerinin en az 6 ay geçerli ve Türk vatandaşı olunması,

  • Covid-19 ikinci doz aşısının üzerinden 8 ay geçmiş ise 3. doz aşı olunmuş olması, 3 yılı geçmemiş menenjit aşısının ve aşı defterinin bulunması, Covid-19 aşısının son iki sertifikası mobil App uygulaması yoluyla indirilmesi ve kayıt yapan din görevlisi tarafından sisteme yüklenmesi,

  • Uçuştan 72 saat önce yapılmış negatif PCR test belgesi bulunması,

  • 65 Yaşın altında olmak (01.07.1957'den sonra doğanlar).

Hac Çağrı Merkezi’nden hizmet alınabileceğini söyleyen Doğruer, „Çağrı Merkezi aracılığıyla, hacı adaylarına organizasyonla ilgili bilgilendirme yapılıyor. Hac organizasyonu hakkında bilgi almak isteyenler, +49 221 508 006 00 numaralı telefonu arayarak veya [email protected] elektronik posta adresine yazılı olarak müracaat edebilirler“ ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.