Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Halit Güler Çumra'da toprağa verildi

Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Halit Güler Çumra'da toprağa verildi

Koronavirüs nedeniyle vefat eden Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Genel Kurul Üyesi Halit Güler, Konya'nın Çumra ilçesine bağlı Alibeyhüyüğü Mahallesinde defnedildi

Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Kurul Üyesi Halit Güler, Koronavirüs nedeniyle Hakk'ın rahmetine kavuştu.

Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcılarından Halit Güler'in cenazesi, Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından, Konya'nın Çumra İlçesi Alibeyhüyüğü mahallesindeki aile mezarlığına defnedildi. Yüzlerce vatandaşın katıldığı cenazede Müftü Öge, merhum Güler'in kabri başında bir süre dua etti.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Kazım Türkmen, merhum Halit Güler için taziye mesajı yayınladı. Tükmen, “DİTİB Genel Kurul Üyesi hocamızın vefatını büyük bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve teşkilatımız mensuplarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar, oturan insanlar ve açık hava görseli olabilir

Halit Güler kimdir?

1934’te Çumra’nın Alibeyhüyüğü köyünde doğdu.

İlkokula köyünde başladı ve Konya Uluırmak İlkokulu'nda bitirdi.

Konya İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu.

1 Ocak 1959- 30 Haziran 1960 tarihleri arasında yedek subay olarak askerliğini yaptı.

29 Kasım 1960'da Konya Müftülüğü’nde İmam Hatip olarak görev alan Halit Güler, 6 Ekim 1966 tarihine kadar bu görevde bulundu.

1966’da Yüksek İslam Enstitüsü'nü bitiren Güler, 1968 - 1980 yılları arasında Beyoğlu Müftülüğü’nde vaizlik, 1980 - 1981 tarihlerinde Kadıköy İlçe Müftülüğü, 1981 - 1982 yıllarında Fatih İlçe Müftülüğü görevinde bulundu.

31 Ağustos 1982'de Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Teşkilatı’nda Din Hizmetleri Dairesi Başkanlığı görevine başlayan Güler, bu görevde iken 26 Ekim 1984'te Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı’na atandı.

20.04.1987/17.06.1987 tarihleri arasında da Diyanet İşleri Başkanlığı’na vekalet etti. "Ortaokullar İçin Dil Bilgisi", "İmam Hatip Liseleri İçin Din Dersleri" adlı yayınlamış eserleri ile mesleki araştırma yazıları ve seyahat notları vardır.

Daha sonra bu seyahat notları "Sovyetler Birliği'ndeki Türkler" adıyla kitap olarak yayınlanmıştır.

Bir 2 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Bir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.