Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın okuduğu hutbe sapkınları harekete geçirdi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın okuduğu hutbe sapkınları harekete geçirdi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın okuduğu hutbede; uyuşturucu, alkol ve eş cinselliğin İslam dininde haram olduğunu, bunların insan sağlığına ve nesle zararlarını sayması üzerine LGBTİ savunucuları ayağa kalktı. Ankara Barosu da açıklama yaptı

Ramazanın ilk cuma namazını Hacı Bayram Camisi'nde kıldıran ve hutbeyi irat eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Ramazanın mübarek günlerinde oruçla sıhhat bulalım. Namazla, zekatla, fitreyle, sadakayla, yardımlaşmayla, dayanışmayla arınalım" dedi.

Erbaş, cuma hutbesinde, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 100 yıl önce yine Hacı Bayram Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından açıldığını hatırlattı. Ramazanın "Kur'an ayı" olduğunu kaydeden Erbaş, Kur-an'ı Kerim'in bu ayda indirilmeye başlandığını hatırlattı.

İslam dininin sağlığa zarar veren şeyleri haram kıldığını kaydeden Erbaş, "İslam neyi haram kıldıysa onda kötülük ve insana zarar, helal kıldığı şeylerde de temizlik ve insana fayda vardır." diye konuştu.

Bu bağlamda şu müşahhas örnekler üzerinden tüm dünyaya çağrıda bulunmak istiyorum. Bu ve benzeri virüslerin sebebinin pislik ve kirlilik olduğu bilimsel olarak ispatlanmıştır. İslam, temizliği imanın yarısı saymaktadır."

Prof. Dr. Erbaş, uyuşturucu, alkol ve eş cinselliğin de İslam dinince haram kabul edildiğini, bunların insan sağlığına zararlarının bulunduğunu sözlerine ekledi.

bora.jpg

Hutbenin sosyal medyada yayılmasının ardından seküler çevrelerce sert eleştiriye maruz kalan Erbaş’a özellikle son yıllarda Türkiye’de meşrulaştırılmaya çalışılan LGBTİ’cilerden tepkiler dozunu giderek artırmakta. Ortamın müsait olduğunu gören Ankara Barosu da koroya katılarak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı çağ dışı ilan etti ve Ayetlerle sabit olan haram fiillerin insan hakkı olduğunu iddia etti.

Baro yayınladığı basın açıklamasında, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın sekiz dokuz nesil önceki büyükleriyle aynı zihinsel ve dogmatik sınırlara sahip olduğunu iddia ederek, Erbaş’ın çocuk tecavüzlerine ve kadın düşmanlığına göz yumduğunu öne sürdü.

Etiketler :